Determinarea cauzelor infertilitatii

Intrebare:

- Am si eu probleme in legatura cu fertilitatea dar pana acum nu am reusit sa le identific; de 1 an si cateva luni incerc si nimic cu toate ca am urmarit sa avem contact in perioada fertila; ca analize sotul a facut spermograma care a iesit fara probleme, eu histeroscopie, histerosalpingografie, ciclul regulat, ovulatie am, am facut si test pentru clamidya si toxoplasma care au iesit negative nu stiu ce-as mai putea face si unde sa merg ; in urma histerosalpingografiei mi-a iesit o trompa permeabila, cealalta slab permeabila ar putea fi asta o cauza pentru care nu raman insarcinata? Am 28 de ani si sunt din ce in ce mai disperata din cauza asta.

Raspuns:

Sunt multe alte cauze care pot determina infertilitatea de cuplu, astfel ca va recomand sa va adresati unei clinici specializate in infertilitate si reproducere umana asistata pentru a va facilita obtinerea unei sarcini.

In afara determinarii prezentei sau nu a anticorpilor antispermatici, se mai poate lua in calcul o dereglare hormonala minora, care sa permita existenta ovulatiei, dar nu si a realizarii si mentinerii unei sarcini.

Diagnosticul etiologic, dar si conduita terapeutica in cazul infertilitatii de cuplu, necesita timp, deci si multa rabdare. Atat in ceea ce priveste identificarea cauzelor, cat si asupra corectarii diferentelor fata de normalitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infertilitate cauze Cauze infertilitate

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul