Ce poate face partenerul pentru a creste sansele de conceptie

/ / Modificat: 2016-06-16
Ce poate face partenerul pentru a creste sansele de conceptie

Atunci cand iti doresti un copil si rezultatele intarzie sa apara, desi nu exista probleme de fertilitate in cuplu, poti apela cu succes la mici trucuri care iti vor creste sansele de a ramane gravida in cel mai scurt timp. Totodata, partenerul trebuie sa se implice activ in acest proces. Calitatea spermei sale poate fi responsabila de faptul ca nu ramai gravida, cat si de sanatatea sarcinii. Iata ce poate face el pentru a creste sansele de conceptie.

Sa isi mentina greutatea in limite normale

O greutate care nu este normala pentru inaltimea partenerului tau va afecta calitatea spermatozoizilor, mergand pana intr-acolo incat viata voastra amoroasa va avea de suferit. Este esential ca dieta lui alimentara sa contina un mix cat mai variat de fructe, legume, produse lactate, proteine slabe si cereale.

Ai grija sa aiba parte macar de doua ori pe saptamana de cateva exercitii fizice care il vor ajuta astfel sa se mentina in forma.

Sa ia acid folic

  Acidul folic nu este important doar pentru tine. Cercetatorii americani de la Universitatea Berkeley din California, citati de portalul Parents, au descoperit ca barbatii cu o dieta saraca in acid folic au un nivel ridicat de cromozomi anormali in sperma lor. Atunci cand aceasta fertilizeaza ovulul, exista riscul de avort spontan sau de a da nastere unui bebelus cu probleme de sanatate.

Mai mult de jumatate dintre avorturile spontane care au loc in primele trei luni de sarcina sunt cauzate de anomalii cromozomiale. Asigura-i viitorului tata o dieta bogata in alimente ticsite cu acid folic (fasole, salate verzi, cereale integrale, citrice, paste, paine) si multivitamine pentru a beneficia de cele 400 mg de acid folic zilnic.

Sa renunte la fumat

Fumatul dauneaza grav sanatatii, dar si spermei! Ideal ar fi sa se lase de fumat cu cel putin trei luni inainte sa incercati sa concepeti, intrucat schimbarile apar abia dupa acest interval. In plus, fumatul scade motilitatea spermatozoizilor si reduce numarul acestora.

Sa renunte la alcool

La fel ca fumatul, alcoolul afecteaza fertilitatea partenerului, insa numai in cazul in care consumul s-a transformat intr-un obicei. Specialistii afirma ca un consum ocazional de alcool nu pune probleme viitoarei sarcini, insa chiar si acesta ar trebui evitat.  

Sa reduca consumul de cafeina

De parca nu ar fi de ajuns, nici macar consumul de cafea nu mai poate fi acelasi inaintea unei sarcini. Doctorii avertizeaza ca 300 mg de cafeina pe zi sunt mai mult decat suficiente pentru un barbat care isi doreste un lichid seminal de inalta calitate. Acest lucru inseamna ca partenerul sa se limiteze la cel mult o cana de cafea pe zi.  

Sa reduca nivelul de stres

Chiar daca este o sarcina grea, reducerea stresului nu este o misiune imposibila. Pe cat posibil, iubitul sau sotul tau are nevoie de un somn cat mai de calitate, o dieta echilibrata si un mod de petrecere a timpului liber care sa fie cat mai relaxant pentru el. In acest fel, el nu risca sa afecteze in mod negativ calitatea spermatozoizilor si contribuie astfel la marirea sanselor ca voi doi sa aveti un copil.  

Tu cum iti ajuti partenerul sa-si mentina virilitatea si sa creasca sansele pentru conceptie? Impartaseste-ne din experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calitate sperma Barbat fertilitate Cauze infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre