Cand partenerul nu vrea sa faca testul de fertilitate

/ / Modificat: 2010-07-21
Cand partenerul nu vrea sa faca testul de fertilitate

Exista cazuri, destul de dese, ale cuplurilor care nu reusesc sa conceapa si cu toate acestea partenerul sa nu vrea sa faca testul de fertilitate. Barbatii sunt in general impotriva oricarei intalniri cu medicul, si cu atat mai mult cand se pune problema unie eventuale infertilitati.

Daca partenerul tau nu vrea sa te insoteasca pentru un examen amanuntit la doctor, primul pas este sa il intrebi care ii sunt motivele.


Barbatii au multe temeri, din care cea mai evidenta este sa descopere ca are o problema, ceea ce ar face ca intreaga situatie sa fie din "vina" lui. Mai mult, i-ar putea fi teama ca un strain sa-l evalueze, sau ca nu va putea produce o mostra de sperma la comanda.



Altii se tem ca un diagnostic de "infertil" poate fi inteles drept "impotent"- merita sa-i aduci aminte ca este nicio legatura intre cele doua conditii. 


Toti acesti factori trebuiesc eliminati inainte ca un cuplu sa ajunga la tratamente inca si mai invazive pentru problema infertilitatii.


Intre timp, e bine sa va amintiti, amandoi, ca problema infertilitatii masculine este tratata cu succes in majoritatea cazurilor. Este insa necesara o vizita la medic, singurul care poate pune un diagnostic si recomanda un tratament.


Citeste si Infertilitatea la barbati si femei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Test Fertilitate Probleme partener

Articole recomandate

Citeste si despre