Aspermia

/ / Modificat: 2016-06-16
Aspermia

aspermia_absenta_lichid_seminal

Aspermia descrie absenta totala a lichidului spermatic. Lichidul seminal cu un miros neplacut, culoare modificata, prea apos sau prea gros sunt cateva dintre semnele care prevestesc aceasta afectiune a barbatilor.

Barbatii fertili, cu un sistem reproducator functional, produc sperma in mod constant. Celule de sperma sunt colectate intr-un sac conectat la fiecare testicul. Sperma este stocata in acesti saci pana cand barbatul ajunge la orgasm si ejaculeaza.

In timpul ejacularii, o mare concentratie de celule de sperma, aproximativ 100 de milioane, ajunge la prostata, prin pasaje conectate la testicule. In glanda prostatei, sperma este combinata cu alte fluide ale prostatei, rezultand un fluid translucid, care este eliberat prin penis, in timpul ejacularii.

art_sperma_sex_fertilitate_sarcinaFunctia spermei este de a oferi celule barbatesti care sa fertilizeze un ovul. Cea mai mare varietate de celule se gasesc in sperma din testicule. Functia lichidului glandular este de a oferi un mediu propice transportarii spermei catre ovul.

De la nastere pana in copilarie, testiculele nu produc sperma. La pubertate, celulele producatoare de sperma devin active.

Printre cauzele aspermiei se numara obstructia canalului care transporta sperma la prostata si lipsa producerii de sperma in testicule. Atunci cand pasajul care face legatura intre testicule si prostata este blocat, testiculele continua sa produca sperma, insa aceasta nu se mai combina cu fluidele glandulare si nu mai este ejaculata.

Barbatii se pot naste cu aceste pasaje blocate sau fara pasaje care sa faca legatura intre testicule si prostata. Acest pasaj poate fi taiat in mod intentionat, printr-o procedura numita vasectomie, pentru a evita sarcinile nedorite.

Anumite forme de aspermie pot fi corectate chirurgical, iar vasectomia poate fi de cele mai multe ori reversibila. La unii barbati, productia de sperma nu incepe niciodata sau se opreste dupa o scurta perioada de timp.

Rezultatul aspermiei este ca sperma nu contine suficient material celular, fiind astfel incapabila sa fertilizeze un ovul. Ejacularea la barbatii care sufera de aspermie nu este celulara, astfel ca acest material nu furnizeaza suficient ADN care poate fi folosit in teste medicale.

Barbatii care sufera de aspermie sunt capabili sa ajunga la orgasm si sa ejaculeze, fiind astfel activi din punct de vedere sexual.

cuplu_probleme_sexuale_disconfortAspermia psihogenica

Aspermia psihogenica este de fapt un tip de frigiditate masculina. Barbatii care sufera de aceasta afectiune au erectie, care se mentine pentru mult timp, insa nu pot avea orgasm si nici nu ejaculeaza.

Barbatii care sufera de aspermie psihogenica nu pot termina un act sexual. Exista insa si un avantaj: acesti barbati isi pot satisface partenerele. La inceput, femeile sunt atrase de acesti barbati, care le pot oferi partide de sex indelungate.

Mai apoi, insa, acest lucru devine un inconvenient. Un contact sexual prelungit poate duce la o senzatie de disconfort, iritatie vaginala, epuizare fizica si frustrari generate de faptul ca femeile nu isi pot satisface partenerii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sperma Fecundare Ovul Calitate sperma Spermograma Teste fertilitate barbati Analize necesare inainte de sarcina Cauze infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre