Hormonul care te face sa te ingrasi si te impiedica sa ramai insarcinata

/ / Modificat: 2019-05-24
Hormonul care te face sa te ingrasi si te impiedica sa ramai insarcinata

In corpul femeii exista un hormon care stimuleaza pofta de mancare. Deci, daca nivelele tale sunt ridicate si instabile, poti ajunge sa mananci compulsiv, iar acest lucru poate afecta nivelul de fertilitate.

Grelina este hormonul care stimuleaza apetitul, produs in special de celulele situate in stomac si cele din pancreas.

Acesta te poate determina sa mananci fara sa te controlezi si sa te ingrasi foarte mult. Grelina intra in actiune atunci cand esti stresata.

Legatura intre stres, mancare si fertilitate

Studiile au incercat sa demonstreze ca grelina poate fi cauza pentru care devii o "lacoma". Dar ele analizeaza, de asemenea, modul in care acest lucru iti poate reduce nivelul de fertilitate.

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne (Australia) au experimentat pe soareci si au constatat ca ghrelina modifica efectele negative ale stresului cronic asupra sanselor de conceptie.

Ei au concluzionat ca exista o legatura intre stres, consumul compulsiv si problemele de fertilitate la femei.

Ce spune studiul

Cand cercetatorii au blocat receptorul hormonal de grelina la femelele soarece, impulsul de a manca a devenit foarte mare, iar nivelul fertilitatii a crescut treptat.

In prezent, obezitatea la femei este una din cauzele numeroaselor tulburari legate de sarcina. S-a sugerat chiar ca 12% din infertilitatea primara este o consecinta a problemelor legate de greutate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hormoni

Articole recomandate

Citeste si despre