Administrarea anticonceptionalelor fara intrerupere

/ / Modificat: 2011-10-10
Administrarea anticonceptionalelor fara intrerupere
Intrebare:

- Timp de trei ani am luat anticonceptionale "Marvelon" fara intrerupere. As dori sa-mi spuneti ce implicatii au administrarea anticonceptionalelor fara intrerupere, macar o data la 6 luni?

Raspuns:





 

In privinta acestui subiect parerile medicilor sunt impartite: unii considera ca este necesara o pauza cam de 2-3 luni o data la doi ani, iar alti medici nu considera necesara aceasta pauza. De altfel si producatorii de anticonceptionale afirma ca la utilizarea de COC (contraceptive orale combinate) nu este necesara pauza, acestea putand fi administrate pe termen lung.

Astfel daca dumneavoastra aveti nevoie in continuare de contraceptie si daca nu au aparut efecte secundare ale administrarii acestuia, atunci puteti lua in continuare, fara pauza; nu uitati si nu neglijati insa controalele periodice la medicul ginecolog (de doua ori pe an).


Iar daca va hotarati la un moment dat sa intrerupeti administrarea anticonceptionalelor, retineti ca este bine ca aceasta sa se faca numai la terminarea unei folii si nu la mijlocul ei, deoarece altfel pot apare tulburari hormonale cu manifestari clinice nedorite.



Parerea proprie este ca o pauza macar la doi ani este bine venita atat pentru organism in general, cat si pentru ovar in mod special; insa nu uitati ca in perioada in care nu folositi anticonceptionale trebuie sa utilizati alte metode contraceptive pentru a evita o eventuala sarcina nedorita (prezervativele, metoda calendarului etc.)

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Anticonceptionale Administrare prelungita anticonceptionale

Articole recomandate

Citeste si despre