Jocuri pe plaja pentru copii

/ / Modificat: 2011-07-19
Jocuri pe plaja pentru copii

Distractia pe plaja a copiilor nu se rezuma doar la balaceala simpla in apa marii si la statul la plaja. Exista mai multe jocuri pentru copii atunci cand stau pe plaja - castele de nisip, inaltatul zmeului, Frisbee sau volei pe plaja. Ei se pot distra pe cinste cu astfel de joculete amuzante care necesita multa imaginatie si putine jucarii sau accesorii.


Distractia pe plaja a copiilor nu se rezuma doar la balaceala simpla in apa marii si la statul la plaja. Exista mai multe jocuri pentru copii atunci cand stau pe plaja - castele de nisip, inaltatul zmeului, Frisbee sau volei pe plaja. Ei se pot distra pe cinste cu astfel de joculete amuzante care necesita multa imaginatie si putine jucarii sau accesorii.

Intrecere cu nisip

Pentru acest joculet este nevoie de 2 concurenti si de 2 galetuse de aceeasi marime si tot atatea lopetele mici. Asadar, fiecare concurent are galetusa si ustensila lui. Intrecerea incepe atunci cand se da startul si presupune umplerea galetuselor cu nisip doar cu ajutorul lopatelei. Cel care termina primul intr-un anumit interval de timp castiga un premiu.

Cursa cu baloane umplute cu apa

Cumpara-i micutului cateva baloane, umpleti-le cu apa, aduna mai multi copii de pe plaja si pune-i in cerc. Apoi, unul dintre ei va incepe jocul. Se va arunca un balon de la unul la altul, aleatoriu, nu la rand. Cel care scapa si sparge balonul iese din cursa. Castiga cel care rezista cel mai mult in joc.


Volei pe plaja

Multe plaje sunt deja amenajate cu plase pentru volei. Dar daca prichindelul este prea mic de inaltime, va puteti juca si fara plasa respectiva. Puteti trasa in nisip o linie pentru a delimita terenul si va puteti distra de minune lovind mingea de la unul la altul.

Culegerea scoicilor si pietricelelor

Copilul se poate amuza copios daca faceti o plimbare de la un capat la altul al plajei, pe malul apei, si incercati sa adunati cele mai mari, frumoase si interesante scoici si pietricele pe care le aduce marea pe nisip.

Sculpturi in nisip

Nisipul este cel mai bun material de distractie pentru copil. Cumpara-i celui mic jucarii de nisip si lasa-l sa faca tot felul de creatii si constructii. Il poti ajuta sa construiasca castele, sa sape santuri pana la malul marii, pe unde sa patrunda apa si multe alte sculpturi de nisip.

O idee nastrusnica ce ar atrage o multime de priviri este realizarea unui om de nisip (echivalentul unui om de zapada). Nu trebuie sa aiba 3 "bulgari" de nisip. Este suficient ca acesta sa fie format si dintr-unul mai mare (corpul) si unul mai mic (pentru cap).

Ridicarea zmeului

Fie ca il faceti cu mana voastra, fie ca il cumparati, zmeul reprezinta o distractie garantata pentru copil pe plaja. Briza marii este perfecta pentru a ridica zmeul si a-l plimba de colo pana colo. Micutul tau va fi fascinat, mai ales daca il creati impreuna, cu manutele voastre. Alta este satisfactia cand il faceti voi.

Mima

Daca soarele arde foarte tare, iar micutii sunt izolati la umbra, poti apela la urmatorul joc pentru a izgoni plictiseala ce ar putea plana asupra copiilor. Scrie numele mai multor animalute marine pe bucati de hartie si pune-le intr-o sepcuta. Pune pe rand, fiecare copil sa extraga un biletel si sa imite acel animalut astfel incat ceilalti sa il recunoasca.

Frisbee

Cata distractie poate avea loc cu un singur disc de Frisbee. Pune copiii sa stea la distanta intre ei si sa incerce sa arunce discul cat mai aproape de celalalt, eventual sa il prinda.

Puteti schimba strategia daca va plictisiti. Aseaza cateva sticle in linie, la o distanta de 30-40 de cm intre ele. Apoi pune copiii sa le doboare cu ajutorul discului. Nu va fi usor, dar cu siguranta va fi amuzant.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri plaja copii Plaja copii Distractie vara copii

Articole recomandate

Citeste si despre