Costume de baieti pentru serbare: proiecte DIY pentru eroul tau!

/ / Modificat: 2016-06-29
Costume de baieti pentru serbare: proiecte DIY pentru eroul tau!

Unul dintre motivele pentru copiii sunt adesea nerabdatori atunci cand vine vorba despre serbarile de la gradinita sau de la scoala este transformarea lor in cele mai nastrusnice si populare personaje.

Cei mici adora sa se deghizeze si sa isi insuseasca anumite roluri, iar purtarea costumatiilor specifice ii face sa se simta mandri si increzatori in fortele proprii.

Baietii profita de aceasta ocazie pentru a se transforma in supereroii lor preferati, pentru a-si proiecta astfel calitati precum curajul, inteligenta, intuitia, loialitatea sau empatia.

Indiferent daca aleg un erou salvator sau le este atribuit un rol machiavelic, acestia se bucura de popularitatea personajelor pe care le reprezinta si de simpatia educatorilor sau a invatatorilor si a parintilor atunci cand isi interpreteaza rolul.

Nevoia de a fi in centrul atentiei si de a se afirma prin talentele si calitatile lor este foarte importanta la aceasta varsta, iar serbarile reprezinta oportunitatea perfecta pentru validarea acestora.

Costumele distribuite in magazinele de specialitate pot fi destul de costisitoare, iar multi parinti fie nu isi permit, fie nu isi justifica o astfel de investitie pe care copiii o vor purta o singura data.

De aceea, foarte multi se folosesc de propria imaginatie pentru a crea costumele potrivite care sa reproduca intocmai trasaturile personajelor preferate, pe care copiii sa le poarte cu drag si cu mandrie si totodata pentru care sa nu investeasca sume uriase.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa pregatesti singura costumul pentru serbare al baietelului tau, fara sa fii nevoita sa platesti o avere pentru acesta!

Frica din "Intors pe dos"

Filmul "Intors pe dos" de la Pixar a fost un adevarat succes, fiind premiat in cadrul galei Oscar si castigandu-si simpatia in randul tuturor copiilor. Unul dintre personajele cheie ale acestui film este Frica, corespondentul emotiei al carei nume il poarta. Frica este mereu ingrijorat si uneori ii ajuta pe copii sa se fereasca din calea pericolelor.

Pentru a crea costumul acestui personaj, vei avea nevoie de:

- o camasa in dungi alb-albastre

- o vesta cu imprimeu alb-negru

- un papion rosu

- o pereche de pantaloni bleumarin

- o cordeluta

- o bucata de sarma cu protectie, special conceputa pentru proiectele DIY

- vopsea speciala pentru ten de culoare lila si o pensula

- un spray colorant pentru par lila sau gri

- hartie creponata de culoare lila

- adeziv pentru hartie

Iata cum il vei transforma pe baietelul tau in Frica:

1. Foloseste vopseaua pentru face painting pentru a-i colora fata in nuanta de lila aleasa, cat mai uniform, cu ajutorul pensulei speciale.

2. Coloreaza-i parul cu sprayul pentru par si, daca este mai lung, piaptana-l catre partea din spate.

3. Leaga sarma de cordeluta, fixand-o bine prin indoituri. Rasuceste-i un capat astfel incat aceasta sa arate precum un semn al intrebarii.

4. Inveleste cordeluta si sarma legata de aceasta in hartie creponata lila, fixand-o cu ajutorul adezivului pentru hartie.

5. Ajuta-l pe copilul tau sa isi imbrace tinuta, asaza-i cordeluta pe cap si veti fi gata pentru marele eveniment!

costum_frica_baieti

Furie din "Intors pe dos"

Un alt personaj masculin din animatia anului este Furie, emotia care ne face sa ne manifestam agresiv atunci cand suntem suparati. Desi emotia este una negativa, copiii indragesc acest personaj.

Iata de ce vei avea nevoie pentru a reproduce costumul:

- o pereche de pantaloni gri sau maro

- o camasa alba

- o curea neagra si pantofi negri

- o cravata rosie

- vopsea rosie pentru face painting si o pensula

- spray colorant pentru par de culoare rosie

- o pereche de manusi rosii

Pentru a-l transforma pe baietelul tau in Furie, va trebui sa procedezi astfel:

1. Foloseste vopseaua pentru face painting si pensula astfel incat sa ii colorezi omogen intreaga fata in nuante de rosu.

2. Coloreaza-i si parul cu ajutorul sprayului special.

3. Ofera-i hainele pentru a se imbraca si nu uita de accesorii: manusile rosii, cureaua si pantofii negri sunt obligatorii. Copilul tau va arata de exact ca cel din animatia lui preferata!

furie_inside_out_costum_baieti

Woody din "Povestea jucariilor"

Ajuns deja la al patrulea sequel, acest film este unul dintre clasicele Pixar care i-au cucerit atat pe copii, cat si pe adulti. Unul dintre personajele cheie ale filmului este jucaria Woody, un vacar simpatic si curajos care face tot posibilul de a ramane prezent in camera si in viata lui Andy.

Pentru a-l transforma pe fiul tau intr-un Woody veritabil, vei avea nevoie de urmatoarele haine si materiale:

- o pereche de blue jeans

- o pereche de cizme

- o camasa galbena

- o esarfa rosie

- o vesta alba

- cateva bucati de fetru negru

- ac si ata neagra si maro

- o curea

- o bucata de fetru galben

- doua ace de siguranta

- o palarie de cowboy

- o bucata de panza maro

- o foarfeca

Iata ce ai de facut:

1. Pentru a decora vesta lui Woody, decupeaza fetrul negru in bucati neregulate de dimensiuni similare si coase-le din loc in loc pe vesta alba, folosind ata neagra, pentru a ascunde cusaturile.

2. Foloseste fetrul galben pentru a decupa o stea si un oval. Steaua o vei prinde cu ajutorul unui ac de siguranta pe vesta lui Woody, transformand-o intr-o insigna stralucitoare. Bucata ovala de material va deveni catarama curelei, pe care o vei prinde de aceasta cu ajutorul celuilalt ac de siguranta.

3. Foloseste materialul maro pentru a-i crea baietelului tau un port pentru arma de la brau. Prinde-o de curea, folosind ata maro.

4. Ajuta-l sa-si imbrace tinuta, acordand atentie speciala detaliilor: esarfa trebuie ascunsa putin sub camasa descheiata la baza gatului, iar jeansii trebuie sa fie bagati in interiorul cizmelor. Asaza-i palaria pe cap si iti va fi greu sa-l deosebesti de personajul lui preferat!

toy_story_woody_costum_baieti

Domnul Incredibil din "Incredibilii"

Supereroii din "Incredibilii" au o poveste speciala: ei sunt nevoiti sa renunte la misiunea lor de a salva lumea si sa se adapteze la o viata obisnuita in suburbii, insa o ultima misiune ii ajuta sa revina in centrul atentiei si sa demonstreze inca o data ca sunt de partea binelui. Condusi de Domnul Incredibil, eroul principal, acestia trec printr-o serie de peripetii palpitante.

Costumul Domnului Incredibil este... incredibil de simplu de realizat cu ajutorul acestor articole vestimentare si materiale:

- o pereche de colanti rosii

- o helanca rosie

- o pereche de sosete negre

- o pereche de manusi negre

- o pereche de boxeri negri

- o panglica portocalie cu o latime de 4-6 cm

- hartie glasata neagra, galbena, portocalie si alba

- adeziv pentru hartie

- o bucatica de banda dublu adeziva

- o foarfeca

- o bucata de material negru elastic

- un snur negru subtire

Iata cum vei proceda pentru a-l transforma pe copilul tau intr-un supererou:

1. Decupeaza hartia glasata astfel incat sa reconstruiesti logo-ul Incredibililor: un oval portocaliu, unul negru pe care il vei injumatati pe lungime, un dreptunghi si o bulina galbena, o bulina alba mai mica decat cea galbena.

2. Asambleaza logo-ul cu ajutorul adezivului pentru hartie si fixeaza-l pe tricoul rosu cu banda dublu adeziva.

3. Decupeaza-l materialul negru sub forma unei masti, gaureste-i marginile laterale, simetric si insereaza snurul pentru a putea fixa cu ajutorul lui masca.

4. Imbraca-ti copilul in colanti si helanca, pune-i boxerii deasupra si prinde-i in talie panglica portocalie.

5. Pune-i sosetele deasupra colantilor, astfel incat sa arate precum o pereche de cizme. Fixeaza-i masca si vei avea propriul tau Domn Incredibil!

Mr_Incredible_costum_baieti

Russell din "Deasupra tuturor"

"Deasupra tuturor" este una dintre cele mai indragite animatii Pixar, iar povestea sa induiosatoare despre dragoste si prietenie a cucerit copiii din intreaga lume. Unul dintre personajele cheie ale acestei istorisiri animate este Russell, baietelul curios si curajos care descopera o multime de lucruri cu ajutorul noului sau prieten pensionar, Carl.

Pentru a-l transforma pe copilul tau in simpaticul personaj, vei avea nevoie de urmatoarele articole vestimentare si materiale pe care probabil ca le aveti deja in garderoba sau le puteti achizitiona cu un buget redus:

- o pereche de pantaloni scurti beige sau maro

- o pereche de sosete albe

- o pereche de pantofi negri sau maro

- un tricou galben

- o sapca galbena

- o esarfa portocalie

- un rucsac

- o bucata lunga de material maro

- hartie glasata colorata

- un betisor pentru frigarui

- banda dublu adeziva

- adeziv pentru hartie

Iata cum il veti costuma pe micul vostru explorator:

1. Decupati buline din hartie glasata colorata de dimensiuni egale.

2. Taiati bucata de material maro astfel incat aceasta sa arate precum o panglica. O veti lega peste umarul lui pana in talie, asa ca trebuie sa va asigurati ca lungimea este suficient de ampla.

3. Lipiti bulinele colorate pe panglica maro cu ajutorul unor bucati mici de banda dublu adeziva. Decorati-le apoi cu bucatele mai mici de hartie decupata in diferite forme, cu ajutorul adezivului pentru hartie, astfel incat acestea sa arate precum niste insigne.

4. Decupati un triunghi portocaliu din hartie si decorati-l astfel incat sa se asemene cu steagul lui Russell de cercetas si fixati-l pe betisorul de frigarui cu ajutorul adezivului.

5. Dupa ce l-ai imbracat pe copilul tau, accesorizeaza-l cu esarfa, sapca si rucsacul si prindeti steagul de rucsac. Daca va mai ramane timp, puteti umfla cateva baloane pentru ca personajul sa fie mai veridic.

Russell_costum_baieti

Tu cum l-ai costumat pe supereroul tau la serbare? Ce personaj prefera? Asteptam parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Photo credit: Pinterest.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Serbare copii

Articole recomandate

Citeste si despre