Ziua Mondiala HIV/SIDA 2010

/ / Modificat: 2010-12-06
Ziua Mondiala HIV/SIDA 2010

In fiecare an, la inceputul lunii decembrie, natiuni din intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala HIV/SIDA.

Romania se alatura mesajului international din aceasta zi printr-o conferinta de presa organizata in cadrul salii de expozitie a Facultatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti.

La inceputul anilor '90, tara noastra s-a confruntat cu un val ingrijorator de infectii HIV in randul copiilor. Imediat dupa Revolutia din decembrie 1989, Romania raporteaza Organizatiei Mondiale a Sanatatii 1094 cazuri de SIDA la copii.

Copiii de atunci sunt tinerii de astazi. Ei si-au continuat viata prin programe speciale. Pentru ca acestea sa prinda viata, au lucrat impreuna cadre medicale, asistenti sociali, institutii de stat si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale.

Nu a fost usor, dar drumul a fost parcurs, realizandu-se progrese remarcabile in ceea ce priveste ingrijirea si tratamentul. Acum, acesti tineri se pot bucura de viata la fel ca alti tineri.

Astazi, in Romania numarul de persoane infectate HIV/SIDA este tinut sub control, in prezent inregistrandu-se 10.294 de persoane care traiesc cu HIV/SIDA.

Ziua Mondiala HIV/SIDA este o zi in care ii comemoram pe toti cei afectati de SIDA: victimele acestei epidemii, dar si pe cei care traiesc cu aceasta suferinta. De asemenea, Ziua Mondiala HIV/SIDA este un omagiu adus tuturor celor implicati in lupta impotriva HIV/SIDA si in ajutorul celor infectati.

Astazi reafirmam angajamentul nostru pentru a asigura accesul universal la servicii de tratament pentru persoane care traiesc cu HIV/SIDA si la programe de prevenire HIV in randul grupurilor vulnerabile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre