Strangere de fonduri pentru copiii afectati de cutremurul din Haiti

/ / Modificat: 2010-01-19
Strangere de fonduri pentru copiii afectati de cutremurul din Haiti

 

Salvati Copiii Romania se alatura actiunilor de strangere de fonduri demarate la nivel global de Alianta Salvati Copiii, punand la dispozitie modalitatea de donatie on-line sau prin transfer bancar.

Toate fondurile stranse vor fi directionate pentru ajutorarea copiilor victime din Haiti si familiilor lor, prin intermediul Salvati Copiii S.U.A.

Salvati Copiii Romania face un apel catre publicul larg si catre autoritati de a contribui la acordarea primului ajutor copiilor si familiilor afectate de tragedie prin donatii on-line pe site-ul www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar in contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR – Sucursala Plevnei.

Personalul organizatiei internationale Salvati Copiii aflat in Haiti a demarat operatiunile de ajutorare a copiilor si familiilor afectate de cutremurul devastator care a lovit insula marti, 12 ianuarie.

Pana in prezent tarile membre Salvati Copiii din toata lumea au strans 1,5 milioane de dolari, dar necesarul pentru cele 3 milioane de persoane afectate este estimat la 20 milioane.

Reprezentantii Salvati Copiii fac demersuri rapide pentru a distribui familiilor truse de urgenta, ce contin articole de igiena - sapun, prosoape - si alte articole de necesitate imediata - paturi, plase de tantari, bidoane pentru apa.

Personalul Salvati Copiii a inceput distributia de substante intravenoase si medicamente catre 14 spitale din regiunea Port-au-Prince. De asemenea, va crea in tabere spatii de siguranta pentru copii si va demara programe speciale pentru a-i readuce in mijlocul familiei pe copiii separati de cei dragi in timpul dezastrului.

Reprezentantii Salvati Copiii traverseaza zonele afectate pe jos sau pe scutere, deoarece multe strazi din capitala Port-au-Prince sunt impracticabile. Acestia au raportat ca daramaturile au ramas in strada, iar majoritatea caselor din imprejurimi sunt distruse.

"Ruinele sunt peste tot si este dificil de ajuns la raniti. Foarte multi copii si familiile lor au nevoie de adapost si articole de prima necesitate", a declarat  Ian Rodgers, consultant al echipei de interventie in situatii de urgenta Salvati Copiii, prezent  in Haiti imediat dupa tragedie.  "Este un imens dezastru, care va necesita sustinere pe termen lung."

Salvati Copiii activeaza in Haiti de peste 25 de ani, lucrand in colaborare cu guvernul haitian, donatori, organizatii neguvernamentale si comunitati pentru acordarea de ajutor copiilor din zona si familiilor lor.


Articole recomandate

Citeste si despre