Sectia de ortopedie pediatrica a Spitalului Marie Curie, inaugurata de Fundatia Scheherazade

/ / Modificat: 2009-06-11
Sectia de ortopedie pediatrica a Spitalului Marie Curie, inaugurata de Fundatia Scheherazade





 

Etajul al doilea al spitalului Marie Curie din Capitala a fost redeschis oficial. Sectia de Ortopedie Pedriatica a spitalului a fost renovata prin sprijinul Fundatiei Scheherazade si prin sustinerea totala a tuturor celor implicati in acest demers.

Pana in prezent au fost renovate complet etajele 3 si 4, fiecare cuprinzand o suprafata de o mie de metri patrati, la etajul 5 sectoarele A si C, etajul 6 fiind si el in curs de renovare. Marti, a fost inaugurata si finalizarea renovarii etajului al doilea, cuprinzand sectoarele A si B.

Reprezentantii Fundatiei Scheherazade au considerat astfel ca lupta impotriva conditiilor dificile de spitalizare este una dintre cele mai mari responsabilitati pe care fiecare dintre noi trebuie sa ni le asumam.

Pentru copiii cu probleme de sanatate, spitalul este adesea locul cel mai infricosator. Ingrijorarea parintilor si tratamentele pe care urmeaza sa le primeasca sunt cel mai adesea completate de un mediu neprimitor si infricosator.

Mediul sanitar din Romania a reprezentat intotdeauna opusul spatiului primitor de acasa. Pentru cei  nevoiti sa petreaca mai mult de o zi in spital, experienta internarii este cel mai adesea de nedorit. Luand aceste lucruri in considerare, Fundatia Scheherazade, sub indrumarea doamnei Wajiha Haris, Presedintele Fundatiei, s-a implicat in cel mai mare proiect de acest gen sustinut in Romania de un ONG.

Prioritatea numarul unu a constat in renovarea spitalului de copii Marie Curie, renovare ce a inclus mai multe aspecte: igienizare, redecorare, schimbarea mobilierului vechi cu unul nou si, poate cel mai important, dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie.

Pentru renovare s-au utilizat, de asemenea, materiale antibacteriene pentru podea, vopsea antibacteriana pentru pereti, geamuri noi, un nou sistem de incalzire, aer conditionat si instalatie noua, toate in conformitate cu standardele Uniunii Europene. Toate acestea au dus la o majora imbunatatire a conditiilor de spitalizare si la o marire a numarului de pacienti primiti pentru tratament in spital, menite sa duca atat la multumirea parintilor si a copiilor, cat si a doctorilor spitalului.

"Incepand cu anul 2007 Fundatia Scheherazade s-a implicat in proiectul de renovare a Spitalului Marie Curie. Am considerat ca fiind responsabilitatea noastra, a societatii civile, a persoanelor fizice si chiar a sectorului privat luarea unei atitudini. Ne-am promis noua insine ca vom face ceva pentru ca fiecare copil sa poata fi vindecat si sa nu mai fie marcat de un mediu neprietenos", a declarat Wajiha Haris, Presedinte Fundatia Scheherazade.

Fundatia Scheherazade a fost infiintata in iunie 2007, iar din anul 2008 a fost demarat proiectul "2% pentru Marie Curie", initiativa ce a reusit sa stranga 282,500 RON. Campania a continuat si anul acesta, pana in momentul de fata suma totala primita prin sponsorizari fiind de 2,2 milioane, suma necesara renovarilor spitalului.

O buna parte din fonduri au fost stranse si cu ocazia Galei Anuale 2008 a Fundatiei Scheherazade din data de 11 Noiembrie 2008, ocazie cu care Casa de Avocatura Wolf Theiss si Asociatii a donat 150,000 Euro, suma dedicata renovarii etajului 2 din Spitalul pentru Copii Marie Curie.

11 iunie 2009


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre