Se prelungeste perioada de inscriere in concursul national de creatie Orasul de lapte

/ / Modificat: 2012-11-23
Se prelungeste perioada de inscriere in concursul national de creatie Orasul de lapte

Pentru a facilita inscrierea a cat mai multor proiecte realizate pentru concursul national "Orasul de lapte", se prelungeste perioada de inscriere pana joi, 25 octombrie, ora 10 dimineata. Noile faze ale proiectului sunt disponibile pe site-ul concursului laptescolar.ro/concurs/cum-particip.

Concursul national de creatie "Orasul de lapte" a fost lansat de Tetra Pak in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura), marcand astfel sarbatorirea Zilei Mondiale a Laptelui in Scoli. Prin acest concurs, elevii din clasele I-IV si V-VIII sunt invitati sa isi manifeste creativitatea folosind ambalaje de carton reciclabile provenind de la cutii de lapte scolar consumat in clasa. Concursul se deruleaza in perioada 1 octombrie - 27 noiembrie 2012, cu mentiunea ca lucrarile copiilor pot fi inscrise pe site-ul www.laptescolar.ro doar in perioada 15-25 octombrie.

Departamentul international Food for Development (FfDO) al Tetra Pak se implica de peste 50 de ani in promovarea si sprijinirea programelor de nutritie scolara in diverse tari din intreaga lume, inclusiv a programului european "Lapte in scoli"; acesta urmareste promovarea unei alimentatii corecte si echilibrate in randul copiilor deoarece laptele este un aliment esential, iar copiii trebuie sa isi formeze obiceiuri nutritionale corecte.

Programul european "Laptele in scoli" are atat caracter educativ, cat si social deoarece contribuie la reducerea abandonului scolar, un fenomen ingrijorator la nivel mondial, dar si o problema cu care se confrunta familiile sarace din Romania. Conform ultimelor date oficiale, in Romania, in anul scolar 2011-2012 2.270.523 de copii din invatamantul de masa prescolar, gimnazial si special au beneficiat de acest program.

Despre concursul "Orasul de lapte"

 

Tetra Pak, impreuna cu Ministerul Educatiei si FAO, a lansat concursul national cu premii, denumit "Orasul de lapte" pentru a motiva elevii din clasele I-VIII sa recicleze cutiile de lapte scolar si sa isi dezvolte un comportament responsabil fata de mediul inconjurator. Concursul stimuleaza spiritul de echipa si creativitatea elevilor si le ofera posibilitatea de a castiga premii individuale, dar si premii utile pentru clasa si cadrul didactic coordonator.

Etapele concursului

Realizare macheta/ oras de lapte: 1-22.10.2012 (ora 11:59)

Inscriere in concurs: 15.10 (h 12 ziua) – 25.10 (ora 10:00)

Validarea proiectelor inscrise: 25.10 (ora 10:00) – 29.10 (23:59)

Votare: 29.10 (ora 12) – 12.11 (ora 11:59)

Jurizare: 12.11 (ora 12) – 18.11 (ora 11:59)

Anuntarea rezultatelor: 24-27.11

Echipele care doresc sa participe la concurs trebuie sa fie formate din minim 2 si maxim 10 elevi si un cadru didactic coordonator, toti din aceeasi scoala si sa realizeze un proiect, in functie de grupa de varsta, care sa respecte conditiile specificate si pasii de inscriere disponibili pe site-ul concursului www.laptescolar.ro.

Vor fi desemnate cate 3 echipe castigatoare pentru fiecare categorie de varsta fiind acordate atat premii pentru echipa, utile pentru clasa si scoala, cat si premii individuale pentru copii si cadrul didactic coordonator.

Premiu 1 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII):

Premiu pentru clasa sau scoala: 1 notebook Dell Inspiron cu videoproiector si ecran de proiectie

Premiul pentru cadrul didactic: Tableta Samsung Galaxy Tab2

Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicleta

Premiu 2 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII):

Premiu pentru clasa sau scoala: 1 notebook Dell Inspiron cu videoproiector

Premiul pentru cadrul didactic: Tableta Samsung Galaxy Tab2

Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicleta

Premiu 3 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII):

Premiu pentru clasa sau scoala: 1 notebook Dell Inspiron

Premiul pentru cadrul didactic: Tableta Samsung Galaxy Tab2

Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicleta

Mai multe informatii despre FAO gasiti pe www.fao.org.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre