Retete romanesti de la post la sarbatorile campenesti

/ / Modificat: 2010-08-16
Retete romanesti de la post la sarbatorile campenesti

Afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor. Jurnalul National iti ofera in fiecare vineri cate o calatorie culinara prin zonele geografice ale Romaniei.

Vineri, 20 august, ai volumul sase din "Povestile bucatariei romanesti" - "De la post la sarbatorile campenesti".

Adica de la mesele cumpatate, temperate si restrictionate ale posturilor de peste an – fie ele mari (al Pastelui, al Craciunului), fie mai mici –, la iesirile gurmand-savuroase la iarba verde, unde, imprejurul gratarelor, refacem vremuri de haiducie culinara.

Acestea si multe altele pot fi regasite in volumul 6 din "Povestile gastronomiei romanesti".

Nu aveti decat sa alegeti reteta care se potriveste timpului din an si starii dumneavoastra de spirit si sa o gatiti.

Sau puteti sa scrieti chiar dumneavoastra o reteta romaneasca mai putin cunoscuta, asa cum au facut si cititorii lui Radu Anton Roman, ale caror propuneri culinare le regasim intr-un capitol special din acest volum.

Spor la scris! Spor la gatit!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre