Primele 100 de nasteri la Maternitatea Regina Maria

/ / Modificat: 2009-04-27
Primele 100 de nasteri la Maternitatea Regina Maria





 

Spitalul de obstetrica si ginecologie "Regina Maria" a sarbatorit in luna aprilie primele 100 de nasteri la care a contribuit o echipa dedicata si foarte valoroasa.

Acest spital este rezultatul unui nou mod de a intelege sarcina si nasterea, evenimente speciale in viata unei femei.

"Nasterea este o experienta incarcata de intrebari, emotie, curiozitate. O noua viata este ceva minunat, iar pentru aducerea sa pe lume este nevoie de toata grija si experienta noastra. Dupa cum ne-am propus acum 4 luni, la deschiderea maternitatii, suntem mandri ca am facut primii pasi in oferirea unei noi viziuni  asupra nasterii. Am organizat "Zilele portilor deschise" - in care am stat la dispozitia viitoarelor mamici pentru a le raspunde la orice fel de intrebare legata de nastere si de conditiile oferite de maternitate; am incercat si cred ca am reusit sa facem totul mai simplu si mai firesc", declara Iosif Niculescu, director al maternitatii Regina Maria.

Astfel, deschiderea in decembrie 2008 a primului spital privat de obstetrica-ginecologie a fost sustinuta de investitii de peste cinci milioane de euro si a adus viitoarelor mame din Romania cel mai nou tip de tehnica medicala, dotari care sa le asigure o nastere in totala siguranta si medici ginecologi cu un nivel inalt de pregatire si o experienta relevanta in domeniu. Dintre cei 100 de copii nascuti pana la 10 aprilie, 52 dintre ei sunt fetite si 48 baietei.

De curand echipa medicala de la CMU Regina Maria a gestionat cu succes doua cazuri de nou-nascuti ce au avut probleme la nastere, cazuri care nu erau in cea mai buna forma la nastere, reusind sa echilibreze starea de sanatate a acestora  si sa ii externeze in cele mai bune conditii. De asemenea, echipa de medici a efectuat 30 de interventii ginecologice – histerectomii abdominale si vaginale cu, cura prolapsului genital – plastie cu plasa a peretelui vaginal anterior sau operatii conservative pe san.

CMU Regina Maria, cea mai moderna maternitate din tara, se bazeaza pe un tratament individual si personalizat pentru fiecare pacient, astfel incat fiecare mama si nou-nascut sa beneficieze de cea mai buna ingrijire posibila. Confortul si siguranta pacientilor constituie principalul obiectiv al spitalului de obstetrica si ginecologie, ceea ce se poate observa atat in grija manifestata pentru sanatatea mamei si a copilului, dar si in mediul creat pentru cei doi.

In primul an de functionare estimam ca maternitatea va gazdui aproximativ 100 de nasteri pe luna. Pretul unei nasteri variaza intre 1880 euro si 3000 de euro, in functie de tipul nasterii (naturala, in apa, operatie cezariana) si de titlul medicului care asista nasterea.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Abonament regina maria

Articole recomandate

Citeste si despre