Primavara vine cu pofta de salate!

/ / Modificat: 2010-03-02
Primavara vine cu pofta de salate!





 

Ne este dor de sezonul fructelor si al legumelor proaspete. Suntem dornici de gusturi noi, proaspete si mai ales sanatoase. Ne dorim mese echilibrate ce contin nutrienti sanatosi, dar in acelasi timp usoare. Salatele sunt prima optiune. Ele sunt asezonate cu uleiul de masline extra virgin – o optiune recomandata de medicii nutritionisti.

Uleiul de masline extra virgin Pietro Coricelli este obtinut din productii atent selectionate. Este produs din cele mai bune masline coapte in Bazinul Mediteraneean. Aceste masline sunt selectate de specialisti pentru caracteristicile lor speciale: gust deosebit, parfum delicat, corpolenta, aciditate minima (maximum 0.4%).

Este un ulei de masline robust recomandat a fi folosit "a crudo". Este ideal pentru salate, dar in acelasi timp recomandat pentru carne sau peste si alte retete ce necesita un dressing delicat. In plus, uleiul de masline extra virgin este recomandat si din motive terapeutice. Este bogat in grasimi monosaturate, antioxidanti si vitamina E. Acesta este un "suc" natural care pastreaza intacta aroma, gustul, vitaminele si proprietatile fructelor maslinului.

Uleiul de masline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor. Beneficiile importante pe care le are uleiul de masline constau in faptul ca acesta este bogat in acizi grasi monosaturati si antioxidanti. Studiile au aratat ca acest ulei ofera o protectie importanta impotriva bolilor de inima prin controlul pe care il are asupra colesterolului rau si mareste cantitatea de colesterol bun din organism.

Niciun alt ulei natural nu contine o cantitate atat de mare de acizi monosaturati, in special, acid oleic. Uleiul de masline este tolerat foarte bine de catre stomac. De fapt, el are capacitatea de a proteja stomacul si are efecte benefice impotriva ulcerului si gastritei.

Pret recomandat 0.5l: 14.9 lei

2 martie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre