Prima enciclopedie on-line privind siguranta pe Internet

/ / Modificat: 2010-02-04
Prima enciclopedie on-line privind siguranta pe Internet





Enciclopedia on-line saferpedia.ro

Cu ocazia sarbatoririi Zilei Sigurantei pe Internet, Consortiul Sigur.info lanseaza pe data de 9 Februarie 2010 enciclopedia on-line Saferpedia.ro.

Saferpedia.ro se doreste a fi un instrument util celor ce doresc sa afle informatii despre diversi termeni din domeniul sigurantei pe Internet, a utilizarii calculatorului sau al tehnologiilor mobile.

Enciclopedia, realizata de catre Positive Media in cadrul proiectului Sigur.info, este accesibila in prezent in limba romana, urmand a fi dezvoltata sub domeniul Saferpedia.eu in mai multe versiuni lingvistice (engleza, franceza, germana).

Enciclopedia on-line Saferpedia cuprinde in prezent peste 350 de termeni, impartiti in zece categorii disctincte, numarul definitilor si resurselor informationale legate de acestea crescand constant. Termenii sunt definiti astfel incat sa fie cat mai usor de inteles de catre copii si adolescenti, dar si de catre parinti si profesori.

Saferpedia.ro vine in completarea portalului Sigur.info, a forumului, precum si a blogului Sigur.info prin multitudinea resurselor si a definitiilor din domeniul on-line pe care le pune la dispozitie.

Editarea continutului se va face atat cu editori specializati, cat si cu editori voluntari care vor putea propune noi termeni sau completari la cei actuali. Proiectul Saferpedia.ro este construit pe platforma MediaWiki, binecunoscuta prin succesul enciclopediei virtuale Wikipedia.org.

Urmareste si spotul TV al Campaniei de promovare a sigurantei copiilor pe Internet.



Campania este desfasurata de Consortiul Sigur.info format din Organizatia Salvati Copiii, Centrul Focus si Positive Media, in cadrul programului european Safer Internet Plus. Pentru mai multe informatii privind siguranta online a copiilor, va rugam sa consultati site-ul www.sigur.info .

4 februarie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre