Incepe Parent Info, Targul parintilor responsabili

/ / Modificat: 2010-11-02
Incepe Parent Info, Targul parintilor responsabili

Parent Info, Targul parintilor responsabili, are loc in perioada 05 - 07 noiembrie 2010, la Sala Dalles din Bucuresti. Este un targ specializat si se adreseaza viitorilor si actualilor parinti, interesati de sanatatea si dezvoltarea copiilor lor. Evenimentul incepe vineri, 05 noiembrie 2010, orele 12.00.

Targul Parent Info isi propune sa fie o campanie de informare si educare a parintilor intr-un cadru informal. Printre cei care vor veni in sprijinul parintilor, in ceea ce priveste orice tip de probleme intampinate in cresterea si educarea copiilor, se numara pediatri, psihologi, nutritionisti, dar si alte categorii de specialisti.

De asemenea, vor fi prezenti reprezentanti ai cluburilor si centrelor de limbi straine, scolilor si gradinitelor care pot expune parintilor metode moderne de educatie, reprezentanti ai companiilor care comercializeaza produse bio pentru copii, reprezentanti ai companiilor care ofera planuri financiare pentru copii.

Pentru viitorii parinti, targul invita specialisti din domenii precum planning familial, fertilizare in vitro, recoltarea celulelor stem.

Dedicat parintilor si copiilor deopotriva

O serie de sesiuni interactive sustinute de specialistii familiei va asteapta pentru a gasi impreuna solutiile la problemele cu care va confruntati, in calitate de actuali sau viitori parinti. Pe perioada targului, copiii se vor bucura de activitati recreative, distractive si relaxante: concursuri si tombole, spatii de joaca, ateliere de creativitate.

Parent Info ii invita atat pe copii, cat si pe parinti sa intre in lumea povestilor alaturi de actori care intruchipeaza personaje precum Abdul, negustorul arab coborat tocmai din "O mie si una de nopti" sau Pacala pus pe glume si nazdravanii.

Una dintre marile surprize ale targului este insa dedicata celor mici, care vor avea totodata posibilitatea de a-l intalni pe Bogdan Ionescu, creatorul "Palatului de hartie", la doar 12 ani profesor de origami si castigator in cadrul competitiei Gala Societatii Civile.

Active Center la Parent Info

La targ participa si Active Center in colaborare cu editura Elena Francisc si ONG-ul Mame pentru Mame. In fiecare dintre cele 3 zile se vor desfasura workshop-uri dedicate viitorilor parinti.

Vineri, 5 noiembrie

12:45-13:15 - Nasterea acasa

Vania Limban – moasa Active Center

Ana Maita – presedinta Mame pentru Mame

15:30-16:00 - Ai grija de perineul tau metoda epi-no /gym

Redondo ball&power ball

Vania Limban – moasa Active Center

Sambata, 6 noiembrie

12:30-13:00 - Ai grija de perineul tau metoda epi-no /gym

Redondo ball&power ball

Vania Limban – moasa Active Center

13:15-13:45 - Nasterea acasa ca optiune

Vania Limban – moasa Active Center

Ana Maita – presedinta Mame pentru Mame

14:00-14:30 - Planul de nastere

Vania Limban – moasa Active Center

Ana Maita – presedinte Mame pentru Mame

Duminica, 7 noiembrie

11:00-11:30 - Ai grija de perineul tau metoda epi-no /gym

Redondo ball&power ball

Vania Limban – moasa Active Center

12:30-13:00 - Nasterea in apa

Vania Limban – moasa Active Center

Adela Sova – membru fondator Mame pentru Mame

14:00-14:30 - Si taticii nasc!

Vania Limban – moasa Active Center

Ionut Maita / Radu Sova - Mame pentru Mame

14:45-15:15 - Poti alege cum vrei sa nasti

Vania Limban – moasa Active Center

Elena Francisc - Publishing

15:30-16:00 - Le premier cri – dvd (1)

16:15-16:45 - Le premier cri – dvd (1)

Ce spun organizatorii

"Copilul este un univers pe care parintii ajung sa il exploreze din ce in ce mai putin astazi. Intr-o perioada in care grija zilei de maine a devenit cea mai importanta preocupare a parintilor, asistam tot mai mult la indepartarea acestora de propriii copii. Este o realitate pe care o aflam zi de zi la telefonul copilului, 116 111, acolo unde interactionam cu copii, dar si cu parinti. La Parent Info, insa, ne bucuram de inca o oportunitate de a putea aduce impreuna copii si parinti, indeplinind astfel cea mai mare dorinta a celor mici, exprimata consultantilor Asociatiei Telefonul Copilului", a declarat Catalina Florea, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului.

"Ideea targului Parent Info a venit din dorinta de a le facilita parintilor si specialistilor care pot sprijini familia in diferite situatii, o intalnire cat mai eficienta, confortabila si, in acelasi timp, benefica. Este stiut ca parintii au putin timp la dispozitie pentru a-l petrece cu copiii si targul ofera alternative in acest sens. Le vom descoperi impreuna timp de trei zile", a declarat Nicoleta Albert, Director, Revista Trusa pentru Parinti.

"Asociatia Medicilor de Familie (AMF) se alatura campaniei care doreste sa responsabilizeze parintii. In calitate de medici, dar si de parinti, credem ca o atitudine responsabila, o buna cunoastere a deprinderilor corecte, o intelegere adecvata a etapelor de crestere si o participare activa la educatia copiilor sunt date foarte importante pe care trebuie sa le stim si sa avem capacitatea de a le impartasi celor care au nevoie de ele, ca pe niste ingrediente esentiale din trusa fiecarui parinte responsabil", a declarat Dr. Sandra Adalgiza Alexiu, Medic primar Medicina Familiei si Secretar AMF.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre