Gravidele care nasc la MedLife pot recolta gratuit celule stem

/ / Modificat: 2013-03-20
Gravidele care nasc la MedLife pot recolta gratuit celule stem





 

Pacientele care nasc la MedLife beneficiaza de recoltare gratuita de celule stem cu Stem Sure, inclusa in pachetul de nastere.

MedLife a incheiat un parteneriat cu Stem Sure, companie care asigura servicii de recoltare, procesare si stocare de celule stem din sangele placentar. Celulele stem sunt stocate si procesate in Danemarca, Stem Sure comunicand parintilor rezultatul procesarii sangelui placentar in termen mediu de 36 de ore.

Pacientele care doresc sa nasca la maternitatea din cadrul Life Memorial Hospital pot opta pentru unul dintre cele trei pachete personalizate de nastere: Silver, Gold sau Diamond, oricare dintre aceste pachete avand inclusa manopera de recoltare a celulelor stem, fara niciun cost suplimentar.



Celulele stem au o durata de viata nelimitata (pot fi folosite pe tot parcursul vietii copilului), insa, intr-o prima faza, parintii semneaza contractul cu Stem Sure pe o perioada de 18 ani, dupa care valabilitatea sa poate fi prelungita.

Pretul stocarii celulelor stem este de 70 euro/an, plus TVA si se poate achita anual sau integral, pentru cei 18 ani.

Parintii vor plati un avans de 55 euro odata cu semnarea contractului si predarea trusei de recoltare, insa orice suma platita se returneaza in cazul in care rezultatul procesarii este nefavorabil.

Conform reprezentatilor Stem Sure, rezultatele probelor procesate sunt comunicate parintilor intr-un termen mediu de 36 de ore de la nasterea copilului, iar inmanarea Certificatului de stocare are loc in maxim 7 zile lucratoare.

De asemenea, recoltarea si pastrarea sangelui placentar se realizeaza la temperatura ambientala, si nu la rece, pentru a pastra proba la o temperatura constanta pana in momentul depozitarii. Temperatura fiecarei probe de sange placentar este monitorizata cu ajutorul unui chip electronic, ce faciliteaza prioritizarea intrarii la procesare a probelor de sange placentar in vederea izolarii numarului maxim de celule stem din fiecare proba.

In cazul in care parintii solicita celulele stem in regim de urgenta, acestea vor fi eliberate si livrate in 24 de ore oriunde in lume, fara costuri suplimentare pentru parinti. Transportul probelor este asigurat de patru companii autorizate pentru transport de probe biologice umane si acreditate la nivel international: UPS, TNT, DHL Express si World Courier.

Pentru mai multe informatii, consulta stemsure.ro.

29 martie 2010

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Medlife Celule stem

Articole recomandate

Citeste si despre