Festivalul Brazilor de Craciun, la a 10-a editie

/ / Modificat: 2010-11-26
Festivalul Brazilor de Craciun, la a 10-a editie

Ingrid Vlasov, Lena Criveanu, Ioan Nemtoi, Venera Arapu, Rita Muresan, Agnes Toma sau Mihaela Glavan sunt doar cativa dintre designerii implicati in proiectul Festivalul Brazilor de Craciun 2010, organizat de Salvati Copii.

Designerilor li se adauga si copiii care frecventeaza centrele Salvati Copiii. Ei au creat un bratut din carti vechi.

Cei 25 de braduti creati de ei din materiale neconventionale vor fi licitati in cadrul Galei din 9 decembrie, la Palatul Parlamentului.

Sumele colectate in urma licitatiei vor fi folosite pentru programele de educatie prescolara, prevenire a abandonului si reintegrare scolara a copiilor din 39 de judete.

Pana in prezent, peste 10.

400 de copii au beneficiat de sprijin pentru a putea fi reintegrati social si educational.

Licitatia din 2009 a adus o suma de 268.000 de euro, bani folositi pentru ajutorul a peste 3000 de copii din cele 18 centre educationale Salvati Copiii Romania.

Pentru 2011, Salvati Copiii isi propune oferirea de sprijin social si scolar unui numar de 7953 de copii identificati de asistentii sociali ai organizatiei ca fiind in situatii de risc si sustinerea celor 43 de centre educationale Salvati Copiii Romania. Fondul Social European asigura pentru aceste centre o suma importanta care acopera materialele didactice, dotarea salilor de clasa, personalul social si didactic, dar mai sunt necesari circa 350 mii euro pentru a putea oferi copiilor o masa calda zilnic.

Tot in 2011, Salvati Copii isi propune acordarea de sprijin metodologic scolilor din comunitatile defavorizate pentru dezvoltarea de programe de prevenire a abandonului scolar si reintegrare scolara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre