Doua incubatoare performante, donate maternitatii Cantacuzino

/ / Modificat: 2012-02-15
Doua incubatoare performante, donate maternitatii Cantacuzino

Doua incubatoare performante din Japonia au fost donate catre maternitatea Cantacuzino din Bucuresti. Investitia, in valoare de 90.300 lei, reprezinta 20% din suma neta stransa in urma campaniei „Transforma 2% din impozitul pe venit in 100% viata pentru copii”, derulate in 2011 de Organizatia Salvati Copiii Romania.

Furnizarea aparatelor catre maternitatea Cantacuzino a reprezentat o prioritate pentru Salvati Copiii Romania, deoarece aproximativ 13-14% din cei 2500 de copii ingrijiti anual in aceasta maternitate sunt prematuri.

“Prematuritatea apare la orice nou-nascut cu varsta de gestatie mai mica de 37 de saptamani. Unitatea noastra ingrijeste copii cu varsta de gestatie mai mare de 24 de saptamani. Rata prematuritatii este mai ridicata in spitalul Cantacuzino deoarece, fiind o maternitate de nivel 3, ingrijeste si nou-nascuti veniti prin transfer de la alte spitale – in special din judetul Calarasi ”, a punctat Dr. Adrian Craciun, sef sectie neonatologie Maternitatea Cantacuzino.

Aceasta actiune caritabila este doar primul pas al angajamentului Asociatiei Salvati Copiii Romania pentru prevenirea mortalitatii infantile.

In viitor, Asociatia are in vedere dotarea maternitatii din Adjud, judetul Vrancea si derularea mai multor programe de educatie parentala, printre care: prevenirea sarcinilor la varste fragede, ingrijirea nou-nascutilor si nutritia adecvata a mamei si copilului.

Taguri Maternitate

Articole recomandate

Citeste si despre