Basmele romanilor, volumul al III-lea

/ / Modificat: 2010-11-01
Basmele romanilor, volumul al III-lea

A fost odata ca niciodata... ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti, o lume a povestilor cu zane si eroi, balauri si Feti-Frumosi. Jurnalul National iti aduce si in aceasta saptamana "Basmele romanilor", o colectie nemuritoare, o colectie pentru biblioteca familiei tale - 10 volume cu toate basmele povestite si nepovestite.

Odata cu cel de-al treilea volum al colectiei "Basmele Romanilor", de vineri, 29 ocotmbrie, cititorii vor avea prilejul sa cada in mrejele unor minunate basme culese de talentatul invatator Ion Pop-Reteganul din satele transilvanene pe care le-a colindat in lung si-n lat.

Povestile vor deschide poarta catre o lume cu vraci si cititori in stele, lupi cu capete de fier sau serpi fermecati, in stare sa indeplineasca orice dorinta a celor care ii salveaza de la ananghie.

Printre personajele de neuitat pe care orice copil le va indragi pe data se numara Trifon Habaucul, un natang simpatic ce ajunge sa-l aiba la picioare pe insusi imparatul, Doftorul Toderas si clopul sau fermecat care il face pe data nevazut, Ganul tiganul, ilustrarea perfecta a vechiului proverb potrivit caruia Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista, Voinicul Parsion, cel care fura aripile zanelor, curioasa Azima mergatoare, Ioanes Masariul cel mereu cu chef sau Fiutul oii.

Baietii isi vor putea masura in gand vitejia cu eroi neinfricati precum Crancu, vanatorul codrului, Pahon sau Urma Galbina, in vreme ce fetele se vor putea intrece in frumusete si istetime cu Zana apelor sau Craiasa Zanelor. Din basmele culese de Ion Pop-Reteganul razbate la tot pasul o extraordinara vitalitate, o nemarginita pofta de viata, de voie buna si mai ales de scornit nastrusnice istorii care nu vor ingadui pe chipul cititorilor mai mari sau mai mici altceva decat zambete largi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Basmele romanilor

Articole recomandate

Citeste si despre