Basmele romanilor, volumul al doilea

/ / Modificat: 2010-11-01
Basmele romanilor, volumul al doilea

A fost odata ca niciodata... ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti... o lume a povestilor cu zane si eroi, balauri si feti-frumosi.

Jurnalul National iti aduce si in aceasta saptamana "Basmele romanilor" - o colectie nemuritoare pentru biblioteca familiei tale; 10 volume cu toate basmele povestite si nepovestite.

Vineri, 22 octombrie, cel de-al doliea volum te poarta prin lumea basmelor alaturi de "Imparateasa inteleapta", "Cerbul de Aur" si multe alte personaje fantastice.

Veti citi peste 30 de basme semnate de Dumitru Stancescu, primul director al cunoscutei si indragitei colectii "Biblioteca pentru toti" si un povestitor talentat, care declara in prefata uneia dintre culegerile sale de folclor ca "toate povestile acestea au un parfum placut de tara, ne amintesc asemenea vremea frumoasa a copilariei si a bunelor bunici".

Parcurgand indragite istorii, care au fermecat gandul si inima nenumarator generatii de copii, cititorii se vor lasa purtati pana in inaltul cerului pe aripile lui "Sur-Vultur" sau se se vor afunda in intunecimea padurii intre coarnele fermecate ale unui cerb de aur; vor bate in lung si-n lat "Imparatia Arapuschii", vor infaptui nemaipomenite fapte de vitejie alaturi de "Chelbea nazdravanul", isi vor potoli setea de intamplari fantastice la "Fantana Sticlisoarei" si vor descoperi cu mirare nespusa cum "Un mort a omorat doi si doi au omorat doisprezece".

De asemenea, una dintre dimensiunile centrale ale povestilor lui Stancescu este umorul – hazul nebun starnit de situatii comice si personaje caraghioase care vor descreti fruntile si vor ramane mult timp in mintea cititorilor de orice varsta.

Printre acestea se numara nastrusnicul "tigan cu trei suflete", care se plimba hai-hui prin lume si necajeste fara voia lui pe toti cei care-i ies in cale, un taietor de lemne sarac cu duhul care intelege intr-un final ca bataia e rupta din Rai, dupa ce pana atunci va fi irosit toate darurile minunate primite de la Dumnezeu ("Basmul cu maciuchita") sau un om sarman care se ia la intrecere cu un pui de Scaraoschi si, prin istetime si viclesug, reuseste sa se capatuiasca ("Saracul si dracul").

Va invitam la lectura... intr-o lume plina de poveste!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Basmele romanilor

Articole recomandate

Citeste si despre