Anim'est 2013 pe final. Ce se intampla in ultimul week-end

/ / Modificat: 2013-10-11
Anim'est 2013 pe final. Ce se intampla in ultimul week-end

A opta editie Anim'est se apropie de sfarsit, dar inainte sa aflam castigatorii premiilor ne asteapta un week-end extrem de interesant, cu masterclass-uri Ron Diamond, PIXAR si Michel Ocelot, o noapte infricosatoare si multe filme bune.

Vineri, 11 octombrie, se anunta doua masterclass-uri de neratat: de la ora 15:00 la Cinema Elvira Popescu, Ron Diamond, membru in comitetul executiv al Academiei Americane de Film, isi propune sa informeze si sa provoace prejudecatile despre secretele celui mai ravnit si respectat premiu al industriei cinematografice, Oscarul. La masterclass-ul numit The Steps to Winning an Academy Award, Ron se va concentra pe regulile inscrierii filmelor, va vorbi despre sistemul de vot si va explica de ce anumite filme au fost descalificate din cursa.

PIXAR este un nume care inseamna tehnologie de varf, talent iesit din comun, personaje memorabile, dar mai ales povesti care te impresioneaza si la care te intorci cu drag, iarvineride la 18:30 la Cinema Patria, Alex Woo, story artist la Pixar, care a lucrat la Ratatouille, WALL-E si Cars 2, le da intalnire tuturor fanilor animatiei la prezentarea ”Story is King”, unde le va povesti despre cele mai de succes titluri realizate de studio si va explica de ce a ales Pixar sa acorde importanta maxima povestii. La ambele evenimente intrarea este libera.

Tot vineri, publicul il poate intalni din nou pe invitatul special Michel Ocelot de la ora 20:00 la Cinema Studio, la proiectia de galaAzur et Asmar, animatia sa din 2006 despre doi frati din Maghrebul medieval.

De la 22:00 la Cinema Studio urmeaza o orgie vizuala japoneza generata pe computer, nerecomandata minorilor. Un schelet si un model anatomic uman se trezesc la viata alaturi de cativa iepurasi mafioti si pun la cale o petrecere de razbunare in Afterschool Midnighters, o dementa semnata de Hitoshi Takekiyo.

Iar daca seara nu e inca suficient de infricosatoare, de la ora 23:00la Cinema Patria incepe Creepy Animation Night.. Ajuns la editia a cincea si devenit deja o traditie la Anim’est, evenimentul va aduce pe ecran cele mai stranii si mai infricosatoare animatii, care vor provoca, amuza si ingrozi spectatorii toata noaptea. Filmele vor fi insotite de un live-act Environments. Trupa bucuresteana, compusa din Stefan Panea, Alex ‘Para’ Ghita si Marius Costache va acompania dubioseniile animate cu muzica experimentala greu de incadrat intr-un gen, intr-o reverie acustica incomoda si contemplativa.

Sambata, 12 octombrie, de la ora 10 la Cinema Studio este programata partea a treia a competitiei Minimest, la care cei mai tineri spectatori sunt invitati la scurt-metraje ca Un fulg de nea, Emilie sau Calare pe-o coada de matura.

De la 13.30 la Cinema Elvira Popescu, Michel Ocelot va sustine masterclass-ul "A Life in Animation". Ocelot a urmat studiile unor institutii precum Scoala regionala de Arte Frumoase din Angers, Scoala Nationala Superioara de Arte decorative din Paris sau Institutul de Arte din Los Angeles. Desi foloseste stiluri si tehnici diferite de animatie, Ocelot nu renunta niciodata la lumea fantastica. Printese medievale, zane, vrajitoare, filmele lui Ocelot trimit spectatorii in calatorii pe taramuri magice, oferindu-le povesti pline de imaginatie. Celebrul regizor, animator si graphic designer francez este prezent la Bucuresti pe toata perioada festivalului cu toate cele sase lungmetraje ale sale precum si o selectie de 8 scurtmetraje, iar sambata el se va intalni din nou cu publicul pentru a vorbi despre cariera sa in animatie. Intrarea este libera.

De la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu incepe Gala de Inchidere. Dupa acordarea premiilor, la ora 20:00, la Cinema Studio este programat Cloudy with a Chance of Meatballs 2, sequel-ul indragitei animatii despre masina de gatit a inventatorului Flint Lockwood.

Duminica, 13 octombrie, Anim’est isi ia la revedere pe anul acesta, dar nu inainte de a da sansa spectatorilor sa vada sau sa revada filmele premiate. La Cinema Patria, de laora 18:30 vor fi proiectate cele mai bune scurt-metraje din sectiunile competitive, iar de la ora 20:30 urmeaza proiectia castigatorului trofeului pentru Cel mai bun lung-metraj.

Cea de-a opta editie Anim'est are loc in perioada 4-13 octombrie 2013, la cinematografele Patria, Studio si Elvira Popescu si in Club Control.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre