Al treilea pui de urs panda nascut la gradina zoologica din Viena

/ / Modificat: 2013-08-20
Al treilea pui de urs panda nascut la gradina zoologica din Viena

Al treilea pui de urs panda nascut la gradina zoologica din Viena

Bucurie mare la gradina zoologica Schonbrunn din Viena: pe 14 august  s-a nascut cel de-al treilea pui de urs panda, Schönbrunn fiind singura gradina zoologica din Europa, unde au fost conceputi pui panda pe cale naturala.


Puiul masoara aproximativ 10 cm si cantareste in jur de 100 de grame. In urmatoarele luni mama Yang Yang si puiul vor ramane in spatiul special amenajat pentru nasterea acestuia. Pentru a asigura animalelor linistea necesara, casa ursilor panda de la Schonbrunn va ramane temporar inchisa publicului.

Din acelasi motiv nu se cunoaste nici sexul puiului, ingrijitorii dorind sa nu creeze nici un factor de stres mamei si puiului. "Chiar daca bucuria este mare, trebuie sa ramanem realisti. In primul an de viata rata mortalitatii la ursul panda urias este de 40%", a explicat directoarea gradinii zoologie Schönbrunn, Dagmar Schratter.

Pui_Panda_Tiergarten_Schonbrunn
Panda urias se numara printre speciile puternic amenintate cu disparitia. Doar 1.600 de exemplare mai traiesc in sud-vestul Chinei. In Europa exista patru gradini zoologice care adapostesc animale din aceasta specie. In 23 august 2007 gradina zoologica Schonrunn a inregistrat o premiera in Europa: nasterea unui pui panda conceput pe cale naturala in captivitate.

In 23 august 2010 performanta a fost repetata. Cei doi pui nascuti la Viena, Fu Long si Fu Hu, traiesc intre timp in China. Toti ursii panda, inclusiv puiul nascut saptamana aceasta in capitala Austriei, se afla in proprietatea Republicii Populare Chineze. In urmatorii doi ani puiul va ramane la Viena.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre