Ajuta-ti copilul sa invete matematica jucandu-se pe platforma educationala 123edu.ro!

/ / Modificat: 2014-05-20
Ajuta-ti copilul sa invete matematica jucandu-se pe platforma educationala 123edu.ro!

Internetul a devenit un mediu atractiv pentru cei mari si cei mici deopotriva, inclusiv o unealta pretioasa de invatare si dezvoltare personala. Parintii care cred ca utilizarea internetului de catre copii este nociva se vor razgandi rapid, daca vor vizita platforma educationala 123edu.ro, cel mai bun profesor de matematica virtual, cu probleme si exercitii pentru clasele primare, oferite scolarilor spre rezolvare sub o forma distractiva si interactiva, exact ca intr-un joc pe computer!

Inca din primii ani de viata, succesul se obtine imbinand utilul cu placutul. De la aceasta idee a luat nastere platforma online 123edu.ro, creata special pentru a oferi copiilor un mediu atractiv in care sa deprinda notiunile de baza ale matematicii si sa le aprofundeze, cu zambetul pe buze.

Psihologii confirma ca metoda de invatare prin joaca este cea mai eficienta in procesul educational, iar parintii care au apelat deja la 123edu.ro au inteles acest beneficiu important al exersarii matematicii prin joc. Asa ca ajuta-ti si tu copilul sa invete matematica jucandu-se pe computer!

Ce este 123edu.ro?

123edu.ro este o platforma educationala cu o interfata prietenoasa, care invita copiii sa se joace, descifrand in acelasi timp tainele cifrelor si ale operatiilor matematice de baza. Jocurile puse la dispozitie de site nu sunt utile doar pentru aprofundarea notiunilor de matematica predate la scoala, ci si pentru dezvoltarea altor abilitati importante pentru viitorii adulti: stima de sine, independenta, spiritul competitiv, viteza de lucru si dorinta de a face performanta.

In loc sa atace monstri sau sa isi construiasca fortarete in jocuri video obisnuite, copilul castiga "batalii" recompensate cu medalii, rezolvand exercitii si probleme de matematica, gandite special pentru categoria lui de varsta: de la clasa pregatitoare (unde invata sa se orienteze in spatiu), clasa I si a II-a (deprinde operatiile de adunare si scadere), pana la clasa a III-a si a IV-a (memoreaza usor tabla inmultirii si a impartirii).

Cum folosesti 123edu.ro?

Acceseaza site-ul 123edu.ro si incearca, impreuna cu copilul tau, testele demo disponibile pentru fiecare clasa. Acestea iti arata cat de distractiva este aplicatia care parcurge materia predata la scoala   sub forma jocului pe calculator si care transforma matematica dintr-o disciplina dificila, intr-un univers fascinant al cifrelor si al numerelor.

Platforma educationala are si un mic ghid despre cum se aleg raspunsurile corecte. Copilul isi poate verifica singur cunostintele, testele anuntand daca raspunsul bifat este cel potrivit. Un stegulet rosu avetizeaza asupra erorilor din teste, iar un cronometru masoara timpul dedicat fiecarui exercitiu, astfel incat copilul sa se simta motivat in a-si imbunatati viteza de lucru.

Matematica online ofera copilului marele avantaj de a se autoevalua, fara presiunea de a fi evaluat de un adult. In acest mod, poate sa realizeze singur unde greseste, devine dornic sa caute raspunsuri si prinde multa incredere in sine, ajungand la performante tot mai mari. Aceasta independenta oferita de sistemul 123edu.ro este benefica si pentru consolidarea increderii in sine si pentru dezvoltarea ambitiei de a fi tot mai bun si de a castiga fiecare provocare lansata de testele interactive.

Explicatiile nu sunt oferite la fiecare exercitiu, tocmai pentru a stimula copilul sa parcurga din nou materia si sa nu se dea batut, pana nu identifica solutia si sa exclame incantat "M-am prins!!".

Tot 123edu.ro pune la dispozitia parintilor statistici, trimise pe e-mail, privind raportul dintre raspunsurile corecte si gresite, vizualizarea testelor parcurse si timpul petrecut de micul invatacel pe site. Aceste date ajuta parintele si profesorul sa observe punctele forte si slabe ale copilului, pentru a sti unde este nevoie sa se insiste cu exersarea exercitiilor si a problemelor.

Pentru a avea acces deplin la toate serviciile platformei, parintii pot opta pentru unul dintre cele trei abonamente, "bronze", "silver" si "gold", care pornesc de la doar 6 euro/luna. Utilizatorii au nevoie de un cont de parinte si un cont de copil, usor de creat in cativa pasi simpli.

Parerea parintilor despre 123edu.ro

123edu.ro se bucura de o comunitate importanta de parinti care au ales sa isi ajute copiii sa invete matematica pe internet si care au ramas surprinsi de impactul pozitiv al testelor virtuale distractive asupra celor mici. Materia greu de inteles la scoala a devenit o curiozitate placut de satisfacut, prin stelute aurii si medalii primite recompensa pentru raspunsurile corecte.

"Frumos proiect. Nu ma asteptam sa gasesc astfel de platforme educationale si in limba romana. Noi nu suntem in Romania, dar am cumparat un abonament Gold si trebuie sa recunosc ca e foarte bine facut. Copilul meu e incantat sa lucreze. Recomand  acest site. Felicitari!", transmite Ioana, parinte abonat pe 123edu.ro.

Intrucat testele atractive mentin atentia concentrata a copilului, acesta va fi mult mai greu de distras de alte activitati. Acest avantaj este extrem de binevenit si pentru copiii cu deficit de atentie, dupa cum insusi un parinte marturiseste:

"I-am facut abonament copilului meu si nu am crezut ca o sa mearga la inceput. El are ADHD cu deficit de atentie si nu am crezut ca o sa ii placa. Va multumesc ca il faceti sa se concentreze cateva minute si chiar intelege ce face. Acum suntem clasa I", spune Dana din Deva.

De multe ori, chiar copiii intra de curiozitate sau sfatuiti de colegii de clasa, pe 123edu.ro, incearca testele demo si isi manifesta dorinta de a se juca in fiecare zi "de-a matematica":

"Baiatul meu a lucrat testul demo de la clasa 1 si i-a placut. El mi-a cerut sa ii fac abonament. Multumim!", declara Maria, parinte din comunitatea platformei educationale.

Pana si copiii sesizeaza cat de mult ii ajuta sa invete matematica prin joc, observand ei insisi cu mandrie ca rezultatele de scoala devin mai bune, pe zi ce trece:

"Multumesc 123edu! Am lucrat semestrul trecut la clasa 2 si s-a simtit. Anul trecut am terminat cu media B si acum, dupa ce am lucrat, mi-a iesit media FB. Sigur si in semestrul II voi avea tot media FB", spune incantat Andrei, elev in clasele primare.

Pe 123edu.ro, matematica este doar o joaca de copii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre