A disparut tortul! de T. T. Khing, o carte de cautare cu mult suspans

/ / Modificat: 2017-07-03
A disparut tortul! de T. T. Khing, o carte de cautare cu mult suspans

„A disparut tortul!” este cel mai recent titlu pentru copii al Editurii Frontiera si reprezinta prima carte dintr-o serie de alte patru titluri de cautare ilustrate de T. T. Khing, unul dintre cei mai apreciati si prolifici ilustratori de carte pentru copii din Olanda.

Cartile de cautare sunt un tip de carte cu o lunga traditie in literatura pentru copii. Povestea lor nu este spusa in cuvinte, ci exclusiv prin imagini, ceea ce ajuta copiii sa-si dezvolte vocabularul si fluenta limbajului, facandu-i atenti la felul in care formuleaza singuri povestea. Intrucat cartile de cautare sau wordless books nu sunt inca foarte cunoscute la noi, editura vine in sprijinul parintilor si educatorilor cu un articol introductiv despre acest tip de carte si felul in care se foloseste: „Cartile de cautare sau cititul ca joaca”.

„A disparut tortul!” este o carte de cautare care, spre deosebire de majoritatea cartilor de acest fel, nu mizeaza pe aglomerarea de detalii descriptive, ci pe povesti paralele si suspans narativ, usurand antrenarea copilului in poveste. Cineva fura tortul doamnei si domnului Cainescu si de aici porneste o intreaga aventura, in timpul careia se petrec tot felul de intamplari neasteptate cu celelalte animale din padure. Oferta vizuala generoasa este un suport excelent pentru dezvoltarea limbajului si deprinderea construirii de povesti.

carte-copii

Cartea apare in conditii grafice deosebite. Se adreseaza copiilor de la 3 ani si poate fi „citita” din imagini si repovestita de fiecare data altfel. Este disponibila pe site-ul editurii, www.editurafrontiera.ro, la pretul de 42 de lei. De asemenea, cartea se gaseste in librariile Humanitas, Carturesti, Librarium si multe alte librarii din tara (lista librariilor partenere se afla pe site-ul editurii). 

Avem o veste buna! Pana pe 8 iulie poti comanda cartea "A disparut tortul!" de pe site-ul www.editurafrontiera.ro cu o reducere de 10%, folosind codul copilul.ro in momentul plasarii comenzii.

Despre autor

T. T. Khing este unul dintre cei mai apreciati ilustratori de carte pentru copii din Olanda. Cartile sale au fost traduse in numeroase limbi, iar lucrarile sale artistice au fost expuse, printre altele, la Muzeul de Carte Ilustrata Eric Carle. T. T. Khing a fost premiat de doua ori in Olanda pentru cartea „A disparut tortul!”. De asemenea, a fost nominalizat in 2007 si in 2017 la prestigiosul Premiu pentru Literatura de Tineret din Germania.

Despre Editura Frontiera

Editura Frontiera este o editura tanara, care, incepand din 2009, a oferit parintilor si copiilor din Romania carti de referinta din domeniul psihologiei copilului prin intermediul colectiei de carte pentru copiii cu autism si alte dizabilitati de dezvoltare.

Din 2016, portofoliul editurii s-a imbogatit cu colectia de carte ilustrata, care isi propune sa aduca in limba romana povesti memorabile din marea literatura pentru copii, carti care au rezistat probei timpului si care se remarca atat prin impactul narativ, cat si prin ilustratia deosebita. Alte titluri pentru copii aflate deja in portofoliul editurii Frontiera sunt „Willie Fulg de Nea” de Jacqueline Briggs Martin (povestea primul fotograf al fulgilor de zapada), „Din fericire” de Remy Charlip (cea mai cunoscuta carte a artistului avangardist newyorkez Remy Charlip), „Recenka si ouale de Pasti” de Patricia Polacco (o poveste de inspiratie ruseasca despre primavara si traditiile pascale) si „Eu sunt cel mai puternic” de Mario Ramos (o poveste plina de umor despre puterea agresiva a lupului vs. puterea blanda a mamei).

De asemenea, editura are in pregatire multe alte titluri importante de carte ilustrata si sustine in gradinite ateliere de lectura si lucru manual gandite pe baza cartilor editate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti pentru copii Educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre