4 reguli de protectie solara pentru copii

/ / Modificat: 2017-05-04
4 reguli de protectie solara pentru copii

Zilele lenese la piscina sau la plaja sunt ritualuri de vreme calda pentru multe familii. Dar daca esti tentata sa lasi copilul sa se joace in aer liber chiar si pentru cateva minute, fara o protectie adecvata impotriva soarelui il expui unui risc mare.

„Este nevoie doar de o arsura solara pentru a potenta dublarea sanselor copilului de a obtine melanom mai tarziu in viata. Trebuie intr-adevar sa-i protejam pe cei mici de razele solare, in special, pentru ca au pielea sensibila si usor de afectat, de aceea produsele din gama SOL de la BottegaVerde sunt special create pentru a proteja atat pielea adultilor, dar mai ales pe cea a copiilor”, spune Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro.

Evita razele soarelui

Lumina soarelui dauneaza pielii si poate duce mai tarziu la riduri si forme de cancer. Nu exista un un bronz sanatos, deoarece acesta este un semn de deteriorare a pielii. Aplica intotdeauna crema de protectie solara pe pielea copilului inainte de a iesi afara. Fa un joc distractiv din acest ritual. Obisnuieste-l pe cel mic sa te ajute sa iti amintesti sa acoperiti zonele importante, adesea uitate: spatele genunchilor, urechilor, zona ochilor, gatului si scalpului.

Aplica crema de protectie solara cu 15-30 de minute inainte de a iesi afara. Apoi, aplica din nou la fiecare 2 ore sau mai devreme daca cel mic sta in apa. Cremele de protectie solara din gama SOL bimbo de la BottegaVerde sunt special concepute pentru copii, din exctracte naturale de aloe vera si ulei vegetal si au o rezistenta deosebita la apa, de aceea sunt mai sigure.

Alege o protectie solara pentru copii

Alege o crema de protectie solara care contine oxid de zinc sau dioxid de titan deoarece compusii sunt mai putin iritanti decat altii si nu se absorb in piele. Aceste ingrediente sunt probabil cele mai sigure. De asemenea, este foarte important sa alegi o gama speciala pentru copii, cu factor de protectie ridicat, cum sunt produsele din gama SOL bimbo BottegaVerde, naturale, cu factor de protectie 50+.

Alege o protectie solara cu un factor de protectie solara de 30 sau mai mare. Nu lasa copilul sa aleaga o crema de protectie solara colorata sau parfumata, mai ales daca are o piele sensibila sau o tulburare alergica a pielii, cum ar fi eczema. Poti alege o forma speciala de aplicare a cremei de protectie, gama SOL bimbo are produsele sub forma de crema, lapte, rolon, dar si spray de protectie.

protectie-solara-copii

Acopera-i capul si picioarele

Protectia solara ridicata (de preferat, 50) este doar o parte a sigurantei solare. Este recomandat ca cel mic sa ramana in casa de la 10:00 pana la 16:00, cand razele soarelui sunt mai puternice. Imbracamintea poate ajuta, de asemenea. Cea mai buna protectie impotriva soarelui este un produs care blocheaza complet soarele de a ajunge pe piele, care este imbracamintea, daca nu sunteti in interiorul unei cladiri.

Imbraca-ti copilul foarte lejer, cu un singur strat de imbracaminte. Bebelusii se simt mult mai confortabil intr-o singura piesa de imbracaminte (de exemplu, un body). Indiferent de varsta copilului, opteaza pentru haine, de preferat, din bumbac, care lasa pielea sa respire si nu favorizeaza transpiratia. De asemenea, ai grija sa ii acoperi capul cu o palarioara!

Arsurile solare la copii

Cele mai eficiente produse pentru protejarea copiilor de razele solare sunt cele pe baza de aloe vera, care le ofera o senzatie racoritoare si previn aparitia arsurilor solare, aloe fiind un bun cicatrizant, folosit in cazul arsurilor de pe piele. Produsele SOL bimbo de la BottegaVerde au un continut bogat de aloe vera si vitamina E, de aceea copii sunt feriti de problemele arsurilor pe perioada verii.

Daca copilul are arsuri solare si este activ si jucaus, iata cum il poti face sa se simta mai bine.

- Pune o compresa rece pe arsurile solare;
- Aplica gel cu aloe pe pielea arsa. Incearca sa pui aloe in frigider pentru cateva minute inainte de utlizare;
- Anti-inflamatoarele sunt necesare, insa nu inainte de a discuta cu un medic specialist;
- Ofera-i copilului o cantitate mare de lichide;
- Daca micutul se simte rau, are febra sau frisoare, mergeti la medic.

Bottega Verde detine game speciale de produse pentru fiecare tip de ten si pentru fiecare element al corpului, astfel incat pielea sa fie protejata si ingrijita atat in cazul copiilor, cat si parintilor. Pentru o ingrijire deplina si o santatate a pielii, alege produsele naturale de la Bottega Verde. Pentru mai multe detalii intra pe www.bottegaverde.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectie solara copii Alegerea lotiunii protectie solara Plaja copii Crema de protectie solara Crema solara

Articole recomandate

Citeste si despre