4 crafturi tematice pentru Jocurile Olimpice

/ / Modificat: 2014-02-04
4 crafturi tematice pentru Jocurile Olimpice

Crafturile tematice pentru Jocurile Olimpice reprezinta cea mai buna metoda de a-l introduce pe micutul tau in atmosfera uneia dintre cele mai importante intreceri sportive din lume. Invata-l pe copil si ajuta-l sa creeze cele mai simpatice crafturi tematice si sa-si decoreze camera cu ele, pentru a fi pe deplin pregatit sa urmareasca Olimpiada si intrecerile sportivilor preferati. Crearea simbolurilor olimpice ajuta copilul sa inteleaga mai bine conceptul de Olimpiada si care sunt caracteristicile ei, asadar, va avea si un scop educativ!

Inele olimpice

inele-jocuri-olimpice

Foto: activityvillage.co.uk

Inelele olimpice sunt cel mai reprezentativ simbol al Olimpiadei si semnifica cele cinci continente, iar in culorile lui se regaseste cel putin o nuanta din fiecare drapel al tarilor participante la intrecere.

Pot fi realizate cu usurinta din hartie colorata, cartoane ori din hartie alba, pictata in cele cinci culori: negru, rosu, albastru, verde si galben. Toate cercurile vor fi inlantuite si lipite pe un carton alb.

Inelele olimpice mai pot fi create din ata, plastic ori din alte materiale pe care le aveti la indemana.

Medalii Olimpice

medalii-olimpice

Foto: activityvillage.co.uk

Poate ca micutul tau nu a vazut niciodata in realitate o medalie olimpica, dar asta nu inseamna ca nu stie cum arata si ca nu poate fi creatorul catorva medalii noi-noute, gandite si create de manutele lui.

Pentru a realiza aceste medalii, aveti nevoie de panglica rosie, pe care le veti agata, de o bucata rotunda de carton imbracata in fetru, in culorile celor trei tipuri de medalii: auriu, argintiu, bronz. Pe medaliile propriu-zise, veti "grava" cu ac si ata "locul 1", "locul 2" si "locul 3". In cazul in care copilul este prea mic pentru a folosi acul si ata, puteti face medaliile din carton. Micutul poate scrie locurile carora sunt destinate si poate desena simbolurile olimpice pe ele cu ajutorul acuarelelor sau cariocilor.

Organizati in curte sau in parc propriile intreceri sportive, de orice fel, si folositi medaliile drept recompense pentru castigatori!

Flacara olimpica

torta-olimpica

Foto: michaels.com

Flacara olimpica reprezinta unul dintre cele mai importante simboluri olimpice. Poate fi reprezentata cu usurinta de micutul tau intr-un craft simplu, format din cartoane si hartie creponata colorata in portocaliu, galben si rosu.

Manerul tortei poate fi cilindric sau conic. Micutul tau il poate face dintr-un carton rulat si imbracat in hartie colorata, avand grija ca la unul dintre capete sa fie lasat liber, pentru a putea fi introduse "flacarile".

Din hartie creponata colorata in galben si portocaliu se fac flacarile. Acestea sunt prinse sub forma unui buchetel, al carui capat este introdus in capatul ramas liber al tortei si lipit acolo.

Fanioane si steaguri

steaguri-olimpiada

Fiecare tara are un steag care o reprezinta. La Jocurile Olimpice participa 152 de tari. Nu are nimeni pretentia ca micutul tau sa stie sau sa confectioneze steagurile tuturor tarilor, insa nu ar strica sa creeze un fanion mai mare, pe care sa fie atarnate steaguri ale mai multor tari, nu doar sa creeze drapelul Romaniei si atat.

Asadar, poate face un maner din carton cilindrin, asemanator cu cel de la torta, pe care agata un "buchet" de steaguri, ale celor mai importante tari, sau poate face o ghirlanda pe care sa atarne creatiile.

Steagurile pot fi desenate pe hartii, cu ajutorul acuarelelor si prinse pe o ata.

Ai creat pana acum cu micutul tau crafturi olimpice? Ce alte crafturi tematice pentru Jocurile Olimpice ai mai facut cu el sau ti-ar placea sa mai faca prichindelul? Impartaseste-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii Jocuri olimpice copii

Articole recomandate

Citeste si despre