Trucuri de Halloween pe care orice parinte trebuie sa le stie

/ / Modificat: 2014-10-23
Trucuri de Halloween pe care orice parinte trebuie sa le stie

Daca vrei ca pregatirile sau petrecerea de Halloween organizata impreuna cu copilul sa decurga fara surprize neplacute, este important sa tii cont de cateva trucuri pe care le-au descoperit, de-a lungul timpului, mai multi parinti. Asigura-te ca vei avea parte de un Halloween fara stres si incidente, planuind cu grija momentul in care faci cumparaturile, cat si de cel in care incepi decorarea casei sau pregatirea gustarilor pentru cei mici!

Cumpara dovlecii din timp

Daca vrei sa eviti aglomeratia din magazine din preajma acestei sarbatori ori sa nu mai ai din ce sa alegi din piata sau hypermarketuri in zilele de dinaintea Halloweenului, este recomandat sa cumparati dovlecii pe care intentionati sa ii sculptati din timp.

Copilul isi va putea alege exact formele si dimensiunile dorite, intrucat va avea parte de o oferta bogata in magazine. Dovlecii rezista foarte mult timp pe balcon sau in camara, deci nu exista riscul sa se altereze pana in apropierea sarbatorii.

Incepeti decorarea casei din timp

Nu doar dovlecii trebuie pusi la pastrare cu mai mult timp inainte de a-i ciopli. Faceti sedinta de familie, ganditi-va la modul in care vreti sa decorati casa si faceti o lista cu toate ustensilele si obiectele de care aveti nevoie. Cumpara-le din timp si distreaza-te cu copilul tau facand cate 1-2 decoratiuni handmade in fiecare zi. Puteti sa le si puneti in spatiile alocate lor in casa.

Nu exista o perioada ideala pentru decorarea casei. Puteti incepe acest proces chiar si cu 2-3 saptamani inaintea Halloweenului. Optati pentru decoratiuni handmade simple, dar de efect: ghirlande din hartie, mumii din borcane, fantome din cearceafuri umplute cu vata sau haine, paianjeni din cartoane etc.  

Cumpara costumul pentru copil

Daca tu si taticul puteti improviza cate ceva din garderoba proprie pentru deghizarea din seara de Halloween, metoda aceasta nu functioneaza si la copil. Cel mic va fi, cu siguranta, foarte atent in alegerea costumatiei si va avea pretentia sa arate exact ca personajul original pe care si-l alege.

Parintii care au trecut de multe ori prin aceste experiente si care au testat mai multe variante - costume facute in casa, improvizate sau cumparate - au decis: cele achizitionate sau inchiriate sunt cea mai buna alegere, daca vrei sa scapi de stresul ca micutul tau sa faca mofturi si sa gaseasca hibe la cel pe care i-l croiesti tu.  

Nu sculptati dovlecii! Optati pentru decoratul acestora!

Foarte multi parinti sustin ca micile scandaluri apar intre ei si copil exact atunci cand ar trebui sa se relaxeze si distreze impreuna: la cioplitul dovlecilor. Accesele de furie ale copilului izbucnesc in momentul in care i se interzice sa puna mana pe cutit sau pe instrumentul de cioplit, pentru a nu se accidenta.

Nemultumit de decizie si de faptul ca nu contribuie la cel mai important pas al pregatirii dovlecilor de Halloween, copilul plange, tipa si refuza sa mai participe. Din acest motiv, cei mai multi dintre parinti s-au reorientat, in anii ce au urmat, spre simpla decorare a dovlecilor in cat mai multe si mai simpatice moduri. Parintii "patiti" iti recomanda sa eviti sa cioplesti dovleci in fata copiilor mici. Daca totusi vrei sa-ti decorezi casa cu modele sculptate, cumpara-le de-a gata ori ciopleste-le "pe ascuns". Rezerva-i copilului doar procesul de decorare.

Permite-i copilului sa ciopleasca alte legume sau fructe

Dovlecii sunt printre fructele cu cea mai tare coaja, de aceea, nu este indicat sa permiti copilului mic sa ii ciopleasca. Insa daca micutul tau doreste cu tot dinadinsul sa respecte traditia si sa participe la cioplitul de Halloween (multi parinti au fost victimele insistentelor celor mici), ofera-i alternative mai putin periculoase: fructe, legume, cutii de carton etc.

Ajuta-l sa le decupeze si sa le decoreze astfel incat sa eviti incidentele. De asemenea, este indicat sa inlocuiesti lumanarile cu mici lanterne pe baterii. Este o masura obligatorie de siguranta atunci cand ai in preajma copii mici, care se pot arde cu usurinta cu ceara topita sau pot pune mana pe flacara.

Pregatiti dulciuri sanatoase pentru colindatori

Stirile despre obezitatea infantila sunt din ce in ce mai frecvente, afectiunea facand astazi victime in randul tot mai multor copii. Este recomandat sa adopti o atitudine "fara bomboane sau dulciuri nesanatoase de Halloween", mai ales in aceasta perioada scaldata in astfel de gustari nocive. Invata-ti copilul sa manance dulciuri cu moderatie si, pentru a-i oferi un exemplu pozitiv de alimentatie sanatoasa, pregatiti impreuna pungute cu gustari savuroase pentru colindatori: fructe oleaginoase, musli, batoane energizante, biscuiti bio, ciocolata neagra etc.

Pregatiti un meniu simplu, dar de efect pentru petrecere

Este frumos sa stai in bucatarie cu copilul si familia si sa coaceti prajituri, briose si alte preparate savuroase, pe care sa le decorati cat mai creativ. Insa atunci cand timpul te preseaza sau iti este dusman, o astfel de activitate se poate transforma intr-o sursa de stres si oboseala. Parintii cu experienta sustin ca cea mai practica solutie sunt aperitivele sau gustarile rapide.

Pentru a castiga timp, puneti mai mult accentul pe decor decat pe continut, avand totodata grija ca ingredientele sandviciurilor si aperitivelor sa fie sanatoase. Distrati-va cu fructe, legume, masline, oua fierte sau sunca pentru gustari si pregatiti un tort pentru desert. Daca vreti sa decorati briose sau prajituri, cumparati-le din cofetarii care folosesc ingrediente bio in prepararea lor.

Cel mai simplu mod de a introduce bauturile servite la petrecere in spiritul Halloweenului este sa le nuantati in verde, negru, maro inchis - folosind coloranti alimentari. Decorati-le cu jeleuri, forme din zahar sau paianjeni si lilieci miniaturali de jucarie.

Mai cunosti si alte trucuri care te pot ajuta sa traversezi in siguranta si fara stres peste sarbatoarea de Halloween petrecuta in mijlocul copiilor? Spune-ne sugestiile si parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre