Traditii de Halloween pentru intreaga familie

/ / Modificat: 2014-10-09
Traditii de Halloween pentru intreaga familie

In fiecare an, Halloween-ul ar trebui sa adune laolalta toata familia si sa puna la lucru imaginatia si creativitatea copiilor, dar si a adultilor. De la decorarea casei, pana la cioplirea dovlecilor si pregatirea dulciurilor si gustarilor sau vizionarea unor filme cu specific de Halloween, toate pot deveni traditii de familie de care va puteti bucura impreuna cu toti cei dragi, in cea mai infricosatoare noapte din an.

Intrati in spiritul Halloween-ului!

Desi Halloween-ul se sarbatoreste pe data de 31 octombrie, puteti intra in spiritul sarbatorii inca de la inceputul lunii. In acest fel, va puteti bucura mai mult, impreuna cu copiii, de traditiile si bucuria pe care aceasta sarbatoare imprumutata din America o aduce, an de an, in casele noastre.

Asadar, inca de pe la inceputul lui octombrie, incepeti sa deschideti subiectul Halloween-ului in caminul vostru. Puteti vorbi despre idei de decorare a casei, puteti planifica o petrecere si, bineinteles, aveti suficient timp sa va ganditi la costumele cat mai creative si originale pe care le veti purta in acea seara.

Nu o sa va puteti bucura de toate traditiile Halloween-ului intr-o singura zi, pe 31 octombrie. Incepeti cu mai mult de doua saptamani inainte sa faceti costumele, decoratiunile pentru casa si sa va organizati petrecerea sau activitatile din acea zi.

Faceti impreuna decoratiuni de Halloween pentru casa!

Impodobiti-va casa din timp cu decoratiuni interioare. In acest fel, copilul se va bucura mai mult timp de prezenta acestora in casa si va simti mai mult timp spiritul acestei traditii americane, nu doar pentru o zi, cand se sarbatoreste in toata lumea.

Organizati o sedinta de familie. Faceti liste cu decoratiunile pe care vreti sa le creati si inspirati-va si din surse de pe internet sau din reviste. Nu le cumparati! Creati-le impreuna cu toata familia, manual, folosindu-va de lipici, foi colorate, accesorii, ghemuri de ata, acuarele si foarfeca. Aveti ocazia sa puneti la lucru imaginatia si creativitatea copilului si sa ii testati indemanarea.

Faceti costumele de Halloween manual!

Alegerea costumelor este cel mai interesant si indragit obicei de Halloween pentru copil. Faceti atat din alegerea, cat si din crearea costumatiilor, o traditie de familie.

Alegeti costumele in functie de personajele preferate din filmele sau povestile de Halloween. Lasati-l pe copil sa fie personajul de poveste sau film care isi doreste. Daca nu are nicio inspiratie, fa-i cateva propuneri: unele mai infricosatoare - fantoma, pirat, schelet, vrajitoare, monstru, vampir, paianjen sau ceva mai simpatice - animalut, printesa, vedeta, albinuta, magician etc.

Apoi, incepeti sa va ganditi cum sa le creati manual. Lasa-l si pe copil sa contribuie la realizarea costumului lui. Improvizati componentele lui din obiecte de prin casa sau hainute mai vechi si creati manual accesoriile si decoratiunile de pe el.

Pregatiti dovlecii de Halloween!

Dovlecii ciopliti sunt cele mai cunoscute simboluri ale acestei sarbatori si un ritual extrem de indragit de copiii mici.

Anul acesta se poarta si dovlecii decorati, fara cioplire. Acestia sunt desenati, pictati, tatuati sau decorati cu tot felul de accesorii.

Mergeti la cumparaturi, luati mai multi dovleci, de marimi diferite, si stabiliti-va program de decorat si cioplit dovleci in fiecare zi sau o data la cateva zile, pana pe 31 octombrie.

Gatiti impreuna retete si gustari "infricosatoare"!

Pe masura ce va apropiati de cea mai infricosatoare noapte din an, incepeti sa va ganditi la dulciurile si gustarile pe care le veti prepara si la cum le veti decora cat mai creativ si sinistru.

Nu sariti peste retetele cu dovleac, care sunt traditionale pentru Halloween, si incercati sa faceti din gatit o traditie de familie. Stabiliti programul astfel incat toti membrii familiei sa fie acasa si sa intrati cu totii in bucatarie pentru a gati. Este o activitate creativa si distractiva si va ajuta sa va apropiati mai mult unii de altii.

Faceti program de cinema acasa!

Un alt ritual de familie pe care-l puteti initia este sa va programati o parte din ziua de Halloween sau din ajunul ei pentru vizionarea de filme in ton cu sarbatoarea.

Adunati toti membrii familiei laolalta, pregatiti popcorn si alte gustari si asezati-va comod pe canapele sau in fotolii pentru a viziona cele mai indragite si populare filme de Halloween. Iata si cateva sugestii, care sunt recomandate si varstelor mici:

  • Casper;
  • Familia Adams;
  • Corpse Bride;
  • Cosmarul dinaintea Craciunului;
  • Scooby-Doo;
  • Pomul de Halloween;
  • Monsters Inc.;
  • Beetlejuice etc.

Organizati noaptea povestilor de groaza!

Un alt ritual pe care il puteti implementa printre traditiile voastre de Halloween este organizarea unei nopti a povestilor de groaza. Este un obicei in ton cu atmosfera sinistra a sarbatorii si care va ofera ocazia de a petrece mai mult timp in familie, dar si de a va amuza un pic.

Imprvizati un soi de cort in mijlocul unei camere din casa. Luati-va fiecare cate o lanterna si asezati-va in cerc, in cort. Apoi, incepeti sa spuneti fiecare cate o poveste, avand grija sa si gesticulati sau sa interpretati actoriceste ceea ce istorisiti. Incercati sa presarati in povestea de groaza si accente umoristice, pentru a detensiona atmosfera si a nu speria copiii, care ar putea avea probleme dupa aceea cu somnul.

Organizati o petrecere de Halloween alaturi de cei dragi!

Faceti o traditie din a organiza o mica petrecere de Halloween, alaturi de cei dragi. Aveti ocazia sa creati decoratiuni interioare speciale pentru micul festin, sa planuiti jocuri interesante si sa gatiti cateva gustari delicioase. In plus, veti petrece momente distractive si relaxante alaturi de cei dragi.

Jocurile de Halloween sunt cele care dau farmecul si creeaza atmosfera unei astfel de petreceri. Nu uita de "Spanzuratoarea", "Adunatul merelor", "Cautarea comorii", "Da mai departe dovleacul" - cele mai populare jocuri ale acestei perioade din an.

Traditiile de familie sunt esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Este recomandat ca fiecare familie sa aiba traditii proprii, care ii ofera celui mic nu doar ocazia de a se apropia mai mult de parinti, dar si un sentiment de apartenenta, siguranta si stabilitate. In plus, reprezinta ocazii bune pentru a crea amintiri foarte frumoase, care vor marca copilaria celui mic.

Voi ce traditii de familie aveti de Halloween? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Traditii Halloween

Articole recomandate

Citeste si despre