De Halloween, Kinder sperie fricile celor mici cu masti romanesti

/ / Modificat: 2022-10-25
De Halloween, Kinder sperie fricile celor mici cu masti romanesti

Bucuresti, 25 octombrie 2022

Ferrero Romania este aproape si anul acesta de parinti prin campania Kinder Halloween, oferind inspiratie si un mecanism surprinzator prin care copiii isi pot infrange fricile. Impreuna cu Otilia Mantelers, specialist in psihologie, Kinder le ofera parintilor instrumentele pentru a ajuta la atenuarea temerilor copiilor specifice Halloween-ului prin joaca, iar copiilor li se ofera instrumentele pentru a controla frica prin crearea propriilor dovleci si monstri infricosatori.

Otilia Mantelers - trainer de Playful Parenting, psiholog in formare şi specialist in joaca terapeutica cu copiii de la 0 - 10 ani, a definit cele cinci din cele mai intalnite frici ale copilariei: intuneric, monstri, separare, doctori si frica de straini. Astfel, Kinder a creat 5 masti traditionale romanesti - lucrand cu Otilia si cu Paul Buta - unul dintre cei mai cunoscuţi artişti creatori de maşti tradiţionale din Romania, fiecare masca devenind un personaj cu un nume amuzant, personalitate si o frica specifica.

Kinder crede in micile momente, iar cele petrecute de copii cu parinti sunt magice, astfel ca ne-am dorit sa ii apropiem, in timp ce ii ajutam pe cei mici sa-si invinga fricile, iar pe parinti sa vorbeasca despre ele cu copiii. Ne-am dorit sa gasim o modalitate prin care sa aducem o influenta pur romaneasca in sarbatoarea americana, pentru ca atunci cand copilul se deghizeaza in frica lui, devine ea si asta il ajuta sa o cucereasca, astfel ca am transformat mastile traditionale romanesti in masti de Halloween. Partea de masti traditionale este forma mai inovativa pe care o ia educatia emotionala prin joaca, devenind instrumentul perfect pentru copii de a vorbi despre frica, intr-un mod vesel. in opinia noastra, jocurile reprezinta o modalitate usoara de a conecta parintii cu copii, in timp ce acestia isi inving fricile intr-un mod vesel.”, transmit reprezentantii companiei.

Campania a cuprins si o serie de workshopuri destinate parintilor si copiilor - unde Otilia Mantelers a discutat despre frici si ce inseamna ele, in timp ce mesterul popular Paul Buta le-a explicat participantilor  cum sa faca aceste masti care fac trimitere la cele cinci frici.

Kinder ii invita pe toti parintii sa isi ajute copiii sa-si sperie fricile, accesand site-ul Kinder – kinder.com. Totodata, pe site sunt disponibile propuneri de jocuri, sfaturi despre cum parintii pot aborda frica copilului in cel mai vesel si non-invaziv mod, dar si un tutorial pentru asamblarea mastilor cu mesterul Paul Buta.

Despre Kinder

Inca de la inceput, Kinder a pus in centrul preocuparilor familia, calitatea produselor si inovatia. in 1968, o idee pornita din inima s-a transformat in brandul Kinder, avand la baza crearea de momente magice, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Astfel, fiecare produs a fost creat cu scopul de a aduce momente mici, dar speciale, cu ingrediente de calitate.

Toate sortimentele inovative de ciocolata sunt realizate pentru a fi impartite cu ceilalti, pentru familie, pentru sentimentul de apropiere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masti copii

Articole recomandate

Citeste si despre