Cum sa faci face painting pentru copilul tau

/ / Modificat: 2012-10-30
Cum sa faci face painting pentru copilul tau

Orice sarbatoare, indiferent ca este aniversarea copilului, Halloween, Craciun sau serbari la gradinita ori scoala, se poate transforma intr-un adevarat carnaval al picturilor pe fata. Cel mic adora sa fie pictat pe fata si sa se deghizeze, astfel, intr-unul dintre personajele preferate: Batman, Spiderman, iepuras, catel, fantoma, pirat etc. Nu este nevoie sa angajezi un specialist in face painting pentru a desena si colora chipul copilului. Iti garantam ca si cel mai nepriceput parinte intr-ale picturii este capabil sa faca cateva modele pe fata copilului!

Schelet

face-painting-schelet

Pentru ca se apropie Halloween-ul, pictarea unui model de schelet pe chipul copilului este una dintre cele mai inspirate idei ale momentului.

Chiar daca pare o imagine complicata, in realitate, acest desen se face in numai cativa pasi simpli.

Tot ce trebuie sa faci este sa pictezi chipul copilului intr-un fond alb, iar apoi sa incepi sa ii conturezi ochii cu negru, cateva "crapaturi" (pentru un efect mai dramatic), dinti etc.

Vrajitoare

face-painting-vrajitoare

In cazul in care fetita ta doreste sa se transforme intr-o vrajitoare, atunci esti norocoasa, deoarece nu este nimic complicat in a picta chipul unui astfel de personaj.

Coloreaza chipul ei in verde. Accentueaza sprancenele si ingroasa-le cu negru. Nu uita sa ii faci o alunita imensa, fie in varful nasului, fie pe obraz.

Pentru un efect mai dramatic si pentru mai multa personalitate, ii poti desena o panza de paianjen sau un mic gandacel negru pe obraz.

Catelus

face-painting-catel

Chipul copilului tau se poate transforma numaidecat in cel mai simpatic catelus, prin cateva trucuri simple de pictat pe fata.

Iti trebuie doar vopsea alba, neagra si roz, dar si cateva pensule de diferite marimi. Contureaza boticul catelului, fa-i cateva mustati in parti si deseneaza o limba "scoasa afara", intr-o parte a guritei.

Picteaza conturul unuia dintre ochi in negru, iar in partile ochilor, deseneaza doua urechi lungi, conturate cu negru si colorate in alb.

Femeia fantastica

face-painting-eroina

Orice copilas vrea sa fie un super-erou. Nici fetita ta nu face exceptie si ar dori sa se transforme intr-o eroina de poveste, cu puteri fantastice, pregatita sa salveze lumea de oamenii rai. In acest caz, Femeia Fantastica este personajul in care ar trebui sa se transforme copilul la o petrecere tematica.

Este foarte simplu: trebuie doar sa ii pictezi accesoriile specifice acestei eroine (bandana aurie cu steluta rosie, cercelusi rosii) si sa nu uiti de machiajul strident. Apoi, mai trebuie doar sa ii dai parul pe spate, sa i-l prinzi si gata, fetita ta seamana cu o super-eroina.

Fluture

face-painting-fluture

Fluturele este un model de face painting ales adesea de catre fetite, deoarece este gratios si elegant. Nu este deloc greu sa desenezi si pictezi un fluture pe chipul fetitei tale.

Fluturele este format din doua parti, care se vor suprapune celor doua parti laterale ale chipului copilului.

Contureaza una dintre aripi in jurul unuia dintre ochi, avand grija sa urci cu desenul deasupra sprancenei si sa cobori cu el pana in jos, pe obraz. A doua aripa va fi creata in acelasi mod, dar la celalalt ochi, avand grija sa fie simetrice si identice.

Pirat

face-painting-pirat

Copilul tau este fascinat de povestile cu pirati si de aventurile acestora? Atunci un face painting cu model de pirat i se potriveste pentru deghizare.

Este si foarte simplu de desenat si colorat. Trebuie doar sa ii conturezi bandana cu rosu si negru, pe frunte si sa ii colorezi un ochi in negru, ca si cand ar fi acoperit, acesta fiind un simbol al piratilor. Ii poti contura doua mustacioare rasucite, dar si o barba, pentru ca aspectul sa fie cat mai autentic.

Spiderman

face-painting-spiderman

Daca baietelul tau este fan Spiderman, atunci nici nu trebuie sa te gandesti prea mult pana sa va decideti ce model de face painting sa alegi pentru el, ca iti va spune singur ca vrea sa se transforme in Omul Paianjen.

Este unul dintre cele mai simple modele de creat. Incepe prin a contura ochisorii copilului in alb. Coloreaza restul chipului copilului in rosu. Apoi, cu ajutorul unei pensule subtiri, incepe sa trasezi dungile, pentru formarea panzei de paianjen.

Iepuras

face-painting-iepuras

Sa transformi chipul copilului tau intr-un iepuras poate fi o munca usoara sau greoaie, in functie de tiparul pe care alegi sa il urmezi. Noi iti prezentam un model foarte simplu, pe care il poti face cu usurinta, oricat de nepriceputa ai fi la desen.

Incepe prin a desena si colora urechiusele iepurasului, deasupra sprancenelor. Apoi, contureaza si boticul animalutului, deasupra buzei superioare. Coloreaza zona in alb, apoi traseaza dungile negre, care delimiteaza boticul in doua parti si coloreaza varful nasucului copilului in negru. Fa cateva punctulete negre pe fondul alb si traseaza si cate trei mustati de fiecare parte.

Daca aveti o bentita cu urechi de iepuras, poti renunta la cele pictare deasupra sprancenelor.

Batman

face-painting-batman

Batman este un alt erou preferat al copiilor. Daca micutul tau vrea sa se transforme in Batman, atunci ai mare noroc, deoarece are unul dintre cele mai simple sabloane.

In cazul in care nu te pricepi sa conturezi forma lui Batman, te poti folosi de un sablon de pe internet sau cumparat, pe care sa-l pozitionezi pe chipul copilului si apoi sa pictezi interiorul cu negru. Modelul nu are nevoie de alte completari. Va arata ca un soi de masca pe fata copilului tau.

Ustensile necesare pentru face painting

Pentru a putea face face painting pe chipul copilul tau, este important sa te aprovizionezi cu toate instrumentele necesare.

In primul rand, ai nevoie de vopsele, fara de care pictura pe fata nu poate fi realizata. Nu orice tip de vopsele este recomandat pentru a pune in practica aceasta arta. Este foarte important sa optezi pentru vopsele speciale, non-toxice, care sa nu puna in pericol siguranta si sanatatea pielii copilului.

In al doilea rand, ai nevoie de pensule, de diferite marimi si grosimi, pentru a putea contura si colora modelul ales pentru chipul copilului tau.

Nu in ultimul rand, pentru finisajul picturilor, te poti ajuta de betisoare de urechi, buretei sau servetele. Acestea te ajuta sa intinzi anumite vopsele sau sa stergi marginile, acolo unde mai depasesti conturul.

Tu ai facut vreodata face painting pentru copilul tau? Ce modele ati ales si cum au iesit? Anul acesta, de Halloween, ce model nou aveti de gand sa creati? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre