Costume de Halloween pentru copii. Creeaza manual costumul copilului tau!

/ / Modificat: 2015-10-23
Costume de Halloween pentru copii. Creeaza manual costumul copilului tau!

Costumul de Halloween este accesoriul esential al acestei sarbatori. Intreaba-l pe micutul tau in ce i-ar placea sa se deghizeze si nu te orienta spre piata de inchirieri ai achizitionari costume pentru a da banii inutil.

Fa-i-l chiar tu! Te costa mai putin, vor fi unice chiar daca personajele sunt comune, iar bucuria si mandria copilului tau vor fi atat de mari! Iata cateva idei simple pentru care nu-ti trebuie prea multe accesorii.

Costum de cocos (de la 3 ani in sus)

Ce iti trebuie?

• 2 costume dintr-o singura bucata, mulate pe corp (body-uri);
• 1 punga de lana desfacuta (nu in ghem);
• 2 saluri din pene albe;
• ace de siguranta;
• 2 bucati de pasle de lana (sau panza)de culoare rosie;
• o casca sau boneta alba (sau o caciulita alba stramta);
• pistol de lipit;
• 2 manusi galbene cauciucate sau gumate;
• 1 pereche adidasi.

Pentru costum, pune un body in interiorul celuilalt si incepe sa bagi lana printre ele. Coase marginile din jurul gatului si al picioarelor.

Pune apoi costumul pe micutul tau si incepe decorarea lui cu salul de pene de la o margine la alta si in jurul lui prinzandu-le in prima faza cu ace de siguranta din loc in loc. Da costumul jos de pe copil, si incepe sa cosi de mana salul, scotand treptat acele. Nu trebuie sa il cosi integral, ci din 10 in 10 cm astfel incat penele sa ramana bine fixate.

Pentru creasta cocosului trebuie sa desenezi creasta pe o bucata de hartie. Contureaza 4 margini ale crestei pe hartie, inegale intre ele. Decupeaza creasta! Pune pasla rosie pe o suprafata plana si apoi pune hartia pe ea.

Decupeaza in jurul ei pasla, apoi inca o data astfel incat sa ai doua creste din acelasi material. Coase marginile crestate intre ele si umple creasta obtinuta cu lana. Pune caciulita sau casca alba pe capul copilului si asaza creasta astfel incat sa stea pe mijloc. Fa semn in jurul ei si apoi coase-o sau lipeste-o conform insemnarilor.

Pentru gherutele de puisor, umple 2 perechi de degetele cu lana de la 2 manusi de cauciuc. Apoi introdu adidasii copilului in ele, astfel incat partea care corespunde palmelor manusilor sa devina talpi. Decupeaza zona din centru, pe unde se baga piciorul, de la limba pantofilor la calcai.

Trage bine de manusi, astfel incat sa se intinda, pana observi ca degetele umplute cu lana se ridica un pic (pentru a preveni impiedicarea copilului atunci cand merge). Aranjeaza mansetele manusilor sub calcaiele adidasilor si taie materialul suplimentar lasand totusi cam 3-4 cm din el. Taie colturilor sau partile care depasesc aria pantofilor micutului tau si lipeste bine cu lipici fierbinte.

Costum de magician (de pe la 5 ani in sus)

Ce iti trebuie?

• satin negru;
• satin rosu;
cartoane (mai tari);
• 35 cm banda lata rosie din satin;
• costum negru (pantaloon si sacou);
• un tricou alb;
• un marker industrial;
• o garoafa falsa/adevarata;
• lipici.

Pentru palaria de magician trebuie sa decupezi din carton marginile, atat pentru partea de sus (bor) cat si pentru marginile ei. Decupeaza un dreptunghi cam de 20 cm latime si de 40-50 cm lungime. Apoi pune-l pe capul micutului tau formand un cilindru. Misca marginile astfel incat gaura obtinuta sa cuprinda capul micutului asemenea unei palarii (formand astfel borul palariei).

Dupa ce ai stabilit diametrul potrivit, decupeaza materialul suplimentar care a ramas, lasand 2 cm in plus pentru a putea lipi. Lipeste bucatile intre ele. Apoi pune acest cilindru pe o alta bucata de carton si deseneaza marginile lui. Traseaza in jurul desenului inca un cerc mai mare cam la o distanta de 6-8 cm si decupeaza formatul.

Mai intai imbraca ambele bucati de carton formate in satin negru si coase marginile. Dupa care lipeste bucatile intre ele astfel incat sa formezi palaria cu borul inalt.

Pelerina trebuie sa fie lunga pana la genunchii prichindelului. Taie cate o bucata de material din fiecare culoare (rosu si negru). Aceasta trebuie masurata ca lungime de la umarul copilului pana la genunchi.

Iar ca latime sa se intinda cam cat masoara mainile intinse in laterala ale micutului de la un capat la altul. Coase cele 2 bucati de material intre ele, pe margini, astfel incat partea rosie a pelerinei sa fie pe dinauntru, iar cea neagra pe dinafara. In partea de sus coase un tiv, astfel incat sa poti baga un siret cu care sa legi pelerina in fata.

Pe un tricou alb , simplu deseneaza cu un marker rosu o cravata, apoi decupeaza o bucata de satin rosu si lipeste-o pe conturul realizat.

Garoafa se pune in buzunarul taiorului de la costum, iar daca acesta nu este dotat cu buzunar, o prinzi cu un ac de siguranta (pe dedesubtul materialului astfel incat acul sa nu se vada) sau o poti prinde intr-o gaica pentru nasturi (la ultima de sus).

Vrajitoare

Pentru ca printesa ta sa se transforme pentru o seara intr-o mica vrajitoare care zboara pe maturica, ai nevoie de o pelerina, o palarie specifica, o rochita lunga neagra (sau bluzita si fustita negre), cizmulite negre si o maturica micuta.

Pelerina se realizeaza urmand aceiasi pasi ca in cazul costumului de magician pentru baietei. Doar ca de data aceasta e mai simplu, nu ai nevoie de doua bucati de material de culori diferite pe care sa le cosi. O singura bucata de satin negru este suficienta. Masoara in lungime fetita de la umeri pana la glezne. Apoi in latime tinand bratele intinse in laterala. Coase un mic tiv si introdu un siret pentru a putea lega pelerina la gat.

Pentru palarie, urmezi aceleasi instructiuni ca la magician, numai ca borul palariei nu va mai fi cilindric, ci conic. Il imbraci in satin negru si ii lipesti de-a lungul lui stelute mici albastre sau galbene din carton colorat. Printre stelute poti strecura si cate o semiluna galbena.

Casper

Micutul Casper nu poate lipsi din garderoba costumelor de Halloween pentru micuti. Pana la urma, aceasta sarbatoare se identifica cu fantomele, iar Casper – fantoma prietenoasa - este foarte potrivit. Este cel mai simplu costum pe care il poti crea pentru micutul tau de orice varsta, fie ca e fetita sau baietel.

Nu iti trebuie decat un cearsaf (daca ai un prichindel mai maricel) sau o fata de perna mai mare (daca micutul tau are 2-3 anisori). Acestea trebuie sa fie neaparat de culoare alba, fara niciun fel de model.

Pentru prichindei, masoara copilul din cap pana in picioare (cam pana la glezna, astfel incat sa nu se impiedice). Cearsaful trebuie sa masoare inca o data inaltimea copilului si pe lunga si pe lat, astfel incat micutul sa fie acoperit in alb de jur imprejur.

Apoi se pozitioneaza centrul cearsafului taiat in mijlocul capului copilului pentru a putea identifica unde sunt ochisorii. Insemneaza zona ochisorilor si decupeaza in jurul lor cu o foarfeca. Fa acelasi lucru cu mainile. Gaura pentru maini trebuie facuta un pic mai jos de nivelul umerilor copilului.

Aceiasi pasi trebuie urmati si cu fata de perna sau cu cearsaful pentru bebelusi, dar in cazul lor este recomandat sa se decupeze intreaga fata si nu numai ochisorii, pentru a respira mai bine si pentru a nu se speria. De asemenea lor le poti fixa aceasta mascuta legand in jurul gatului un siret alb (fara a strange pre atare). In acest fel, nu se va misca cearsaful de pe chipului bebelui care are tendinta de a se misca continuu. Atentie, decupeaza gaurile pentru manute dupa ce fixezi siretul in jurul gatului, pentru ca materialul se mai scurteaza in acest fel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween Halloween copii Costume halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre