Viata e frumoasa - Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical

/ / Modificat: 2011-10-28
Viata e frumoasa - Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical

viata_e_frumoasa

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e Frumoasa!", organizat de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", a ajuns la cea de-a patra editie! Ca de obicei, spectacolele si evenimentele Festivalului sunt insotite de multe activitati pentru copii.

Ca o noutate, in acest an, pe langa atelierele care vor avea loc la Teatru, la "Studioul pentru Copii"  echipa Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" va sustine si o serie de ateliere in deplasare, la diverse scoli, gradinite si afterschool-uri.

ABC-ul in Teatru

  • 10 noiembrie, ora 10.00 – 11.30, Scoala generala nr.11 "I.H. Radulescu", pentru elevii scolii;
  • 11 noiembrie, ora 10.00 -11.30 , Scoala generala nr. 85 "Vasile Bunescu", pentru elevii scolii;
  • 12 noiembrie, ora 10.00 -11.30 , Studioul pentru Copii;
  • 13 noiembrie, ora 10.00 -11.30 , Studioul pentru Copii;
  • 14 noiembrie, ora 10.00 -11.30 , Scoala generala nr. 59 "Dimitrie Sturdza",  pentru elevii scolii.

Varsta minima: 7 ani

ABC_in_teatru

Atelierul este coordonat de Oana Rusu, actrita a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si are ca scop introducerea copiilor in lumea spectacolului. Intr-o intalnire de o ora si 30 minute, copiii vor invata ABC-ul Teatrului: ce este scena, ce sunt actorii, ce este un regizor, ce sunt rolurile, costumele, ce este o piesa de teatru. Mai mult, copiii isi vor dezvolta abilitatile personale prin tehnici de actorie si interpretare, jocuri, improvizatii, exercitii de dictie si miscare scenica.

Atelier de Creativitate "Viata e Frumoasa!"

  • 11 noiembrie, ora 16.30 - 18.00 , Studioul pentru Copii;
  • 12-13 noiembrie, ora 12.30 - 14.00, Studioul pentru Copii;
  • 14-18 noiembrie, ora 16.30 -18.00, Studioul pentru Copii.


atelier_de_creativitateCa si in anii precedenti, atelierul de creativitate "Viata e Frumoasa!" este coordonat de prietena si colaboratoarea teatrului, Adriana Teodorescu. Scopul atelierului este de a oferi copiilor din medii dezavantajate acces la diverse activitati creative. Copiii vor explora domeniul artei plastice, lucrand cu materiale variate, dezvoltandu-si astfel imaginatia si increderea in sine.

Vernisajul Expozitiei "Viata e Frumoasa!": 18 noiembrie, ora 18.30, Foaier TNO

Expozitia "Viata e Frumoasa!" va prezenta lucrarile create de copii in cadrul atelierului de arte plastice coordonat de Adriana Teodorescu. Lucrarile, de dimensiuni variabile si create cu medii mixte, de la pictura, la colaj si papier-mache, vor demonstra abilitatile si sensibilitatea copiilor din medii dezavantajate, aratand ca, prin arta si creativitate, viata poate fi frumoasa!

Atelier de inventie muzicala!

  • 10 noiembrie, ora 14.30-16.00, Gradinita si after-school "Sincron", pentru copiii inscrisi la gradinita/after-school;
  • 11 noiembrie, ora 14.30-16.00, After-school "Sunny Day", pentru copiii inscrisi la after-school;
  • 12 noiembrie, ora 14.30-16.00, Studioul pentru Copii; 
  • 15 noiembrie, ora 14.30-16.00, Gradinita nr. 41, pentru copiii inscrisi la gradinita.


atelier_de_inventie_muzicala

Atelierul este coordonat de Gabriel Popescu, maestrul de cor al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si are ca scop incurajarea creativitatii muzicale la copii, care vor lucra impreuna pentru a compune un cantec! Intr-o intalnire de o ora si 30 minute, prin improvizatie si imaginatie, copiii vor crea o linie melodica, folosind instrumente pentru a tine ritmul si vor scrie impreuna versurile, pentru a ilustra prin muzica faptul ca "Viata e Frumoasa!".

Atelier de teatru de umbre

  • 15-20 noiembrie, ora 12.30-14.00, Studioul pentru Copii


Atelierul este coordonat de Beatrice Iordan, muzician si maestru-papusar. Copiii vor invata despre teatrul de animatie si teatrul de umbre, luand astfel un prim contact direct cu lumea spectacolului si a povestilor dramatice. Cursul urmareste sa dezvolte indemanarea si creativitatea copiilor, care vor inventa impreuna  o poveste, pentru care vor mesteri papusile de teatru si decorul. La finalul intalnirilor, parintii sunt asteptati la spectacol!

teatru_de_umbre

 

Atelier de pantomima

  • 15-20 noiembrie, 14.30 – 16.00 , Studioul pentru Copii   


Atelierul este coordonat de Mioara Ifrim, solista a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" specializata in spectacole pentru copii. Copiii vor invata despre comunicarea nonverbala si vor deprinde cateva din miscarile clasice de pantomima, jucandu-se cu limbajul trupului si folosindu-si imaginatia pentru a pregati un mic spectacol!

atelier_de_pantomima

 

Copiii, la intalnire cu Bianca Ionescu!

  • 13 noiembrie, ora 14.30, Studioul pentru Copii

Solista Bianca Ionescu ii asteapta pe copii la o intalnire in foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", pentru a vorbi despre muzica, spectacol, cantec si dans! Bianca va povesti despre experientele si bucuriile sale ca dirijor al corului pentru copii "Ministars" si le va oferi copiilor un mic cadou.
 
Atelierele pentru copii desfasurate in cadrul Festivalului "Viata e Frumoasa!" sunt o initiativa a Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si au rolul de a apropia copiii de lumea artei si creativitatii. Toate aceste ateliere sunt parte a proiectului "Creste prin Arta!".

Mai multe informatii referitoare la Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa!" gasiti pe blogul proiectului "Creste prin Arta!".

Participarea este libera!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii Ateliere pentru copii Activitati dezvoltare atentie Activitati distractive copii Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre