Ultimele zile pentru inscrieri in concursul national de design de carte

/ / Modificat: 2014-08-28
Ultimele zile pentru inscrieri in concursul national de design de carte

Se prelungeste pana pe 5 septembrie termenul pentru inscrierea in concursul Cele mai frumoase carti din Romania

La cererea unor edituri si pentru a prezenta publicului cat mai multe carti frumoase, organizatorii Concursului national de design de carte, editia a III-a ofera un ragaz suplimentar (de o saptamana) editurilor, graficienilor sau designerilor de carte din Romania si Republica Moldova. Astfel, perioada de inscriere pentru concurs s-a prelungit pana pe data de 5 septembrie 2014. Pana in prezent au fost primite un numar de 82 carti care vor fi analizate din punctul de vedere al gradului de originalitate si inovatie in conceptul editorial si al abordarii designului de carte. 

Se prelungeste pana pe 5 septembrie termenul pentru inscrierea in concursul Cele mai frumoase carti din Romania

Jurizarea va avea loc in perioada 10-24 septembrie, iar juriul va selecta minimum 25 de carti frumoase care vor fi prezentate publicului intr-o expozitie itineranta la Bucuresti, Frankfurt, Paris, Cluj-Napoca, Iasi si alte locuri. Toate cartile selectate de juriu vor reprezenta Romania in competitia internationala de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2015.

Juriul din acest an va acorda urmatoarele distinctii: Premiul I, Premiul II si Premiul III, precum si premii speciale – Premiul pentru ilustratie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru tanar designer, Premiul pentru carte de artist (categorie speciala cu lucrari jurizate separat).

Carti_inscrise_concurs_design_Cele_mai_frumoase_carti

Fondul de premiere este de 5.000 de lei. Premiul pentru tanar designer oferit de Institutul Cultural Roman consta in sustinerea unei deplasari la Targul International de Carte Salon du Livre, Paris 2015. Tanarul artist va fi unul dintre invitatii Pavilionului Romaniei, in cadrul caruia va sustine o prezentare a realizarilor sale in domeniul designului de carte.

Presedintele juriului este Corinne Trovarelli, sef de productie in cadrul departamentului Carti ilustrate al Editurii Flammarion, invitata in proiectul „Cele mai frumoase carti” prin sprijinul Institutului Francez din Bucuresti.

Studiind la Ecole Estienne din Paris, Corinne Trovarelli lucreaza in cadrul departamentului Carti ilustrate al Editurii Flammarion din 2003, unde conduce o echipa de sapte specialisti. Diferitele domenii in care activeaza sunt: albume de arta, carti practice si carti pentru copii. in trecut a fost responsabil de productie pentru lantul de magazine Le Printemps si jurnalist freelancer. A fost premiata in cadrul ”La Nuit du livre” in 2011 pentru albumul “Chefs d’oeuvre du Musée d’Orsay” si in 2012 pentru cartea-obiect “Paris Haute Couture”. Ceilalti membri ai juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nadasan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihulet si Mihaela Paraschivu.

Regulamentul care descrie conditiile de participare si formularul de inscriere pentru Concursul national de design de carte, editia a III-a pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii

Articole recomandate

Citeste si despre