Teatrul Ion Creanga participa la Festivalul "Zilele Monteorului" cu spectacolul "Povestea spicului de grau"

/ / Modificat: 2014-07-03
Teatrul Ion Creanga participa la Festivalul

Teatrul Ion Creanga participa la Festivalul "Zilele Monteorului" cu spectacolul "Povestea spicului de grau" 

Teatrul Ion Creanga participa, in premiera, la cea de-a V-a editie a Festivalului "Zilele Monteorului" (4-6 iulie 2014, Sarata Monteoru, jud. Buzau), cu spectacolul "Povestea spicului de grau", o productie adresata categoriei de varsta 3-6 ani. Reprezentatia va avea loc duminica, 6 iulie, ora 11.00, pe Scena Principala, accesul fiind gratuit. 

"Povestea spicului de grau" le propune spectatorilor, printr-o serie de jocuri si povesti, sa reconsidere lucrurile simple si clipele de ragaz, sa (re)descopere magia si povestea aventuroasa a spicului de grau, care dintr-un manunchi de boabe mici se transforma in coca pufoasa. Astfel porneste calatoria de intoarcere la vremurile cand aluatul era framantat cu dragoste de mame si bunici, iar painea cuprindea o bucatica din sufletul casei. 

Organizat anual, cu ocazia aniversarii atestarii documentare a localitatii, Festivalul „Zilele Monteorului” urmareste sa contribuie la relansarea turistica a statiunii balneoclimaterice Sarata Monteoru ― singura statiune de acest tip din judetul Buzau ― printr-o serie de manifestari menite sa valorifice mostenirea culturala a zonei. Dupa succesul primei editii (2010), care a readus in zona mii de turisti, Festivalul a continuat sa puna in valoare, prin programul sau, cladiri de patrimoniu, precum Conacul, Capela sau Biserica Monteoru, dar si alte spatii cu potential turistic natural si cultural, incercand sa readuca in atentia publicului splendoarea de altadata a unei statiuni candva comparata cu Baden Baden sau Karlovy Vary.

Festivalul "Zilele Monteorului" este organizat de Consiliul Local Merei si Autoritatea Nationala pentru Turism, in parteneriat cu Opera Nationala Bucuresti, ANTREC Buzau si Agentia de Dezvoltare Intercomunitara Sarata Monteoru.

Pentru mai multe informatii despre spectacolul "Povestea spicului de grau", va invitam sa consultati pagina www.teatrulioncreanga.ro, sectiunea Spectacole. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre