Spectacolul Insula misterioasa revine la Teatrul Ion Creanga

/ / Modificat: 2016-03-11
Spectacolul Insula misterioasa revine la Teatrul Ion Creanga

Au mancat scoici fosforescente si ureche de dugong. Au cucerit cerurile, marile si pamantul. Au fost colonisti, niciodata naufragiati. Pe oceane pe care lumea nu-si mai aduce aminte cat de importante sunt povestile, echipajul Teatrului Ion Creanga revine in luna martie pentru a povesti extraordinarele intamplari traite pe Insula misterioasa. 

Dramatizat dupa romanul omonim, spectacolul "Insula misterioasa" a avut premiera in stagiunea 2014/2015, aducand pe scena universul inchipuit de Jules Verne si reimaginat de o indrazneata echipa de creatie, sub indrumarea regizorului Theodor-Cristian Popescu. 

Timp de o ora, tinerii spectatori vor explora, alaturi de Cyrus Smith (Dan Clucinschi) si camarazii sai (interpretati de actorii Voicu Hetel, Mihai Cojocaru, Oliviu-Cristian Bughiu, Daniel Tudorica si Ionut Antonie), misterele unei insule pustii – inventand unelte ingenioase si testandu-si cunostintele pentru a construi o micro-societate cu propriile sale reguli. 

Cei care sunt familiarizati cu operele lui Jules Verne vor descoperi in „Insula misterioasa” deznodamantul unor povesti cunoscute: tradatorul Ayrton din „Copiii Capitanului Grant” este gasit de eroi pe Insula misterioasa, iar in final vor afla soarta submarinului Nautilius si a faimosului sau capitan, Nemo, dupa o calatorie de „20.000 de leghe sub mari”.

Imposibil de realizat cu tehnici scenografice traditionale, din cauza sumedeniei de schimbari de decor, spectacolul se materializeaza prin tehnologie, una de care Jules Verne ar fi fost mandru. Regizorul Theodor-Cristian Popescu isi alatura o echipa de profesionisti ce dau forma concreta povestii. Scenograful Mihai Pacurar construieste doua spatii aditionale, folosind neconventional sala teatrului. Punctul de interes al actiunii se deplaseaza de la o scena la alta, eroii sunt adesea la o palma distanta de public, iar imaginile si sunetele intregesc atmosfera. Proiectiile video inspirate din grafica jocurilor pe computer, familiare publicului, imbraca ilustrativ si convingator intamplarile. Misterul e sporit prin clarobscur si prin alternanta de culori intr-un light-design inteligent semnat Lucian Moga, dar, mai ales, prin sound-designul expresiv al compozitorului Yves Chamberland. (Maria Zarnescu – critic de teatru)

Spectatorii curajosi, cu varsta peste 7 ani, se pot imbarca pentru calatoria catre „Insula misterioasa” sambata, 12 martie, orele 11.00 sau 18.00, sau duminica, 13 martie, ora 11.00. Biletele pentru cele trei reprezentatii, gazduite de Teatrul Excelsior (Str. Academiei, nr. 28), sunt disponibile in reteaua Eventim, online, pe www.eventim.ro si in magazinele partenere. 

Mai multe informatii despre spectacol si despre programul reprezentatiilor in luna martie sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre