Scoala de Vara de Desen: compozitie, perspectiva, constructie (6-13 ani)

/ / Modificat: 2012-07-12
Scoala de Vara de Desen: compozitie, perspectiva, constructie (6-13 ani)

Scoala de Vara de Desen: compozitie, perspectiva, constructie (6-13 ani), zilnic din 16 in 20 iulie, cu Maria Petreanu

Desenul este una dintre tehnicile cele mai indragite de copii si reprezinta, totodata, o metoda usoara de abordare a artei. Acest fel de abordare a artei ii poate ajuta pe cei mici sa isi descopere talente noi sau sa si le exprime pe cele deja existente.

Prin intermediul desenului cei mici isi pot scoate la iveala gandurile, amintirile şi poveştile preferate, invatand in acelasi timp tehnici si modalitati de a le pune pe hartie sub infatisarile cele mai frumoase.

Luni 16 iulie, Atelier 1 - Natura Statica

Invatam reguli de compozitie, reguli de constructie a unui obiect aflam mai multe despre importanta valoratiei in desen. invatam despre lumina, despre relatia dintre plin si gol si despre contrastul inchis-deschis. in cadrul atelierului, vom desena natura statica, evidentiind importanta luminii si relatia dintre spatiul gol de pe plansa si obiectele desenate.

Marti 17 iulie, Atelier 2 - Perspectiva

In cadrul celui de-al doilea atelier vom invata despre linia dreapta in desen, despre regulile de constructie a unui obiect, precum si despre umbre, lumini si retete cromatice de redare a adancimii. Vom afla mai multe despre cum functioneaza iluzia optica si vom observa imagini cu cladiri si obiecte ce pot fi reproduse prin desen. incercam sa descoperim cum sa redam iluzia de adancime si cum sa tratam cromatic si liniar lucrurile care sunt la distanta, fata de cele care sunt in prim plan.

Miercuri 18 iulie, Atelier 3 - Desenul Decorativ

Vom afla mai multe despre elementele limbajului plastic punctul, linia, pata) si despre desenul de linie (linia modulata, franta si/sau curba). La finalul atelierului vom realiza un afis, punand in aplicare regulile de compozitie si culoare dobandite, incercand sa transmitem mesajul dorit doar cu ajutorul liniilor si petelor, fara sa apelam la perspectiva.

Joi 19 iulie, Atelier 4 - Compozitia in Tus

In cadrul celui de-al patrulea atelier vom invata despre regulile de incadrare in pagina, precum si despre centrul de interes al unei lucrari. Monocromia si lucrul cu tusul vor fi punctele de interes ale acestui atelier. Jongland cu litere si numere, vom realiza o lucrare decorativa in tus, evidentiind valentele artistice ale caligrafiei.

Vineri 20 iulie, atelier 5 - Natura Statica (2)

Ne reamintim regulile de incadrare in pagina si de constructie a unui obiect, in incercarea de a "caricaturiza" natura statica pe care am realizat-o, folosindu-ne de toate cunostintele dobandite pe parcursul intalnirilor noastre.

Fundatia Calea Victoriei

Scoala de Arte si Maniere

Adresa: Strada Stefan Mihaileau, nr. 28B, ap. 2, interfon 2, vis-a-vis de Biserica Popa Soare

Transport: RATB – 56, 40 (zona Hala Traian), 69, 70, 90, 91, 92, 311 (zona Izvorul Rece)

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre