S-a lansat cel mai nou film romanesc pentru copii cu detectivi

/ / Modificat: 2015-04-29
S-a lansat cel mai nou film romanesc pentru copii cu detectivi

La sfarsitul saptamanii trecute, la Cinematograful Movieplex, din Plaza Romania a avut loc premiera celui mai nou film romanesc pentru copii al scolii Micile Vedete, un proiect educational non guvernamental, unic in Romania.

"Detectivel la apa" este al treilea episod din seria cu detectivi, o tema sugerata chiar de catre miile de elevi care au vizionat cele 20 de scurtmetraje realizate in cadrul acestui prorogram de dezvoltare personala si inteligenta emotionala, pentru copiii cu varste intre 6 si 12 ani. 

Filmul_Detectivel_la_apa

Detectivel (Matei Burgui, 9 ani), un as al inotului si o minte cercetatoare, simte ca ceva sta in calea prieteniei sale cu Detectivul Andrei (Andrei Simionescu, 13 ani). Sa fie oare noile preocupari ale acestuia? Sau prezenta tot mai frecventa a diafanei lor colege, asistenta Detectivului (Codruta Dorobantu, 12 ani)? 

Ajuns la fata locului pentru a lamuri lucrurile, Detectivel dispare brusc. Desi ar putea fi vorba de o farsa jucata din razbunare, pistele incep sa fie tot mai neclare, iar Andrei porneste impreuna cu Codruta in misiunea contra cronometru de salvare a celui mai bun prieten. 

premiera_film

Ariana Pendiuc, regizorul filmului, alaturi de Ema Pendiuc, producatorul filmului au la activ nu mai putin de 5 participari in ultimii 5 ani la Festivalul de Film de la Cannes, cu peliculele destinate copiilor, in care toti actorii sunt absolventi ai scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”.

Premiera, care a ajuns la editia aniversara cu numarul 10, a adus in fata marelui ecran peste 350 de invitati, printre care au fost prezente cadre didactice, personalitati din lumea filmului si reprezentanti ai partenerilor fara de care elegantul eveniment nu ar fi fost posibil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme copii

Articole recomandate

Citeste si despre