Romeo si Julieta, Spectacol Bilingv in cadrul primei editii a Festivalului International de Opereta si Musical

/ / Modificat: 2013-04-09
Romeo si Julieta, Spectacol Bilingv in cadrul primei editii a Festivalului International de Opereta si Musical

Romeo si Julieta, Spectacol Bilingv in cadrul primei editii a Festivalului International de Opereta si Musical


Budapesta, Ungaria (8 - 29 aprilie 2013)


Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" participa in data de 11 aprilie a.c. la prima editie a Festivalului International de Opereta si Musical organizat de Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, una dintre institutiile muzicale cu traditie in sfera spectacolului muzical european.

Colaborarea, care include reluarea spectacolului bilingv "Romeo si Julieta" – o initiativa de succes, aflata la a patra reprezentatie, si participarea la Gala Internationala de Opereta, se inscrie intr-un program mai amplu, care isi propune sa reuneasca pe scena teatrului muzical din capitala ungara cele mai importante nume si productii ale genului.

 
Co-producator al unora dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", printre care operetele "Silvia" si "Vaduva Vesela", dar si musicalurile "Romeo si Julieta" sau "Rebecca", Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta organizeaza intre 8 si 29 aprilie 2013 prima editie a Festivalului International de Opereta si Musical.


Cu ocazia evenimentului, Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" este invitat sa participe cu o reluare a spectacolului de musical "Romeo si Julieta", intr-o interpretare bilingva romano-maghiara, si cu un o serie de momente muzicale sustinute de Florin Budnaru si Georgiana Mototolea in cadrul Galei Internationale de Opereta.

romeo_julieta_spectacol_budapesta
Astfel, musicalul creat de francezul Gerard Presgurvic si pus in scena atat la Budapesta, cat si la Bucuresti de aceeasi echipa de creatie maghiara, se va juca joi, 11 aprilie, ora 19:00, la Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta. Aceasta versiune a spectacolului este deja o traditie a celor doua institutii, fiind prezentata cu succes in cadrul Bienalei – Festivalul Cultural al Maghiarilor de la Budapesta (2009) si la Bucuresti (2010 si 2011), toate cele trei evenimente fiind organizate cu sustinerea Ambasadei Ungariei in Romania.


La fel ca in anii trecuti, rolurile sunt impartite intre cele doua distributii, romana si maghiara, personajele familiei Montague fiind interpretate de artistii Teatrului de Opereta si Musical din Budapesta, in timp ce familia Capulet este interpretata de artistii Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".


teatru_opera

Spectacolul va marca si un debut, fiind prima aparitie in rolul Julietei a tinerei soliste Cristina Bleandura, castigatoarea castingului organizat de catre Teatrul National de Opereta in luna februarie pentru rolul Julietei. Rolul Parintelui Lorenzo va reveni tot unui artist din distributia de la Bucuresti, acesta urmand sa fie interpretat de Andras Demeter.


Vineri, 12 aprilie, ora 19:00, in aceeasi locatie, are loc Gala Internationala de Opereta din cadrul Festivalului, evenimentul beneficiind de participarea mai multor solisti ai Teatrelor invitate, printre care si doi dintre cei mai apreciati interpreti ai Teatrului National de Opereta "Ion Dacian": Florin Budnaru, cunoscut publicului bucurestean pentru rolurile din spectacolele de opereta "Vaduva Vesela", "Silvia" si "Liliacul", musicalurile "Romeo si Julieta" si "Rebecca", sau colajul de sansonete "Paris, Mon Amour", dar si Georgiana Mototolea, interpreta rolului Lady Capulet in musicalul "Romeo si Julieta" si a Doamnei Danvers din spectacolul "Rebecca"

Romeo si Julieta - Spectacol bilingv


Versiune romano-maghiara

Musical de Gerard Presgurvic

Dupa piesa omonima de William Shakespeare

Regia: KERO® - Kerenyi Miklos Gabor

Traducerea: Ernest Fazekas

Dirijor: Balazs Stauroczky

Coregrafia: Eva Duda

Decor: Bela Gotz

Costumele: Rita Velich

Light Design: Peter Somfai

Maestru de cor: Laszlo Keringer, Gabriel Popescu

Partener coproductie: Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta

Distributia romana


Julieta – Cristina Bleandura (debut)

Lady Capulet – Georgiana Mototolea

Capulet Tatal – Orest Pislariu-Ranghilof

Doica – Mioara Manea Arvunescu

Tybalt – Ernest Fazekas

Parintele Lorenzo – Andras Demeter

Paris – Florin Budnaru

Spalatoreasa Casa Capulet – Raluca Popa

Grajdar - Alois Dobos

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru parinti Festival teatru

Articole recomandate

Citeste si despre