Portret / Atelier, la Muzeul National al Taranului Roman

/ / Modificat: 2012-08-27
Portret / Atelier, la  Muzeul National al Taranului Roman

Adriana Boerescu, Angela Ludosanu si Nicu Muntean
27 august – 16 septembrie 2012, Sala Foaier
Muzeul National al Taranului Roman


Vernisaj: luni, 27 august 2012, la ora 17:00, Sala Foaier
Curator: Lila Passima



Targul iconarilor si al mesterilor cruceri de anul acesta propune, in cadrul seriei de expozitii Portret/Atelier, trei studii de caz: Adriana Boerescu, Angela Ludosanu si Nicu Muntean.
Iconarii invitati au un traseu interesant, atat din unghiul mestesugului, cat si din perspectiva contextului in care ei s-au format si au lucrat. De la studii de arta, la descoperiri si dezvoltari autodidacte, de la tentatia picturii occidentale, la descoperirea autenticitatii traite a icoanei ortodoxe, drumul lor dezvaluie cautari si reconstituiri personale ale mestesugului Icoanei.
Ca si in seriile precedente, portretul iconarului va fi dublat de atelierul sau, intr-o constructie expozitionala mai apropiata demersului eseului si al experimentului.

Finisajul expozitiei – desfasurat in cadrul Zilelor Muzeului Taranului – va fi insotit de lansarea celor trei caiete Portret / Atelier si de un concert de muzica psaltica, sustinut de Grupul Nectarie Protopsaltul, in ziua de 16 septembrie, la ora 17:30.

Grupul Nectarie Protopsaltul este unul dintre cele mai prestigioase coruri de muzica bizantina din Romania. Fondat in 2001 si condus in primii ani de Valentin Gheorghe, Grupul este dirijat din 2008 de Sabin Preda, lector la Facultatea de Teologie din Bucuresti. Grupul a inregistrat pana acum 9 CD-uri si a sustinut zeci de concerte, singur sau ca invitat in festivaluri (Festivalul Archaeus, Festivalul de Muzica Veche, Targul Iconarilor si al mesterilor cruceri de la Muzeul Taranului, Romania in Advent – ICR s.a.), in Romania, Italia, Elvetia si Scotia. De asemenea, a participat la numeroase slujbe in biserici de mir si manastiri din intreaga tara si din Sfantul Munte.

Expozitia va fi deschisa pana pe 16 septembrie 2012, intre orele 10:00 – 18:00. Luni este inchis.


Pret bilet:

Adulti 6 RON
Elevi, studenti, posesori de Card Euro 26 1,5 RON
Pensionari 3 RON


Sursa: Muzeul National al Taranului Roman

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Atelier Ateliere pentru parinti

Articole recomandate

Citeste si despre