Jonglerii, ateliere de olarit si sticlarie pentru copii la primul balci urban din Bucuresti

/ / Modificat: 2014-09-12
Jonglerii, ateliere de olarit si sticlarie pentru copii la primul balci urban din Bucuresti

Spectacole cu foc si jonglerii, ateliere de olarit si sticlarie pentru copii la primul balci urban din Bucuresti

Balkanik Festival tine cat o nunta din povesti si ca sa poti sa dantuiesti 3 zile si 3 nopti ai nevoie de mancare zdravana, care sa-ti dea putere. Asadar, la balci punem pentru tine mese intinse si mancare aleasa. Din bucataria romaneasca, am trecut in meniu fasole cu ciolan, mamaliga, sarmale si varza calita, din cea turceasca, peste ca la Istanbul, kebap si gozmele, iar din cea ungureasca, papricas, gulas si berbecut la protap.

Ca sa respecti indicatiile doctorului, trebuie sa iei si doua gustari pe zi, asa ca te indemnam sa poftesti la gemuri, muraturi, branzeturi, produse bio, baclavale, rahat turcesc, cataif, alune, castane coapte, vata de zahar, porumb fiert, turta dulce si multe alte bunatati de servit aici sau de luat acasa.   

Ca sa-ti tihneasca mancarea, sezi alene in zona de lounge Tea&Coffee, unde poti sa bei un ceai sau o cafea la nisip, in timp ce stai la taifas cu campionii barista (barmanul specialist in prepararea cafelei) ai Romaniei: Larentiu stefan - dublu campion national Barista, Ecaterina Szasz- campion national Cafea la ibric, Paul C. Ungureanu – locul 8 mondial la Coffe in Good Spirit si Alexandru Niculae – campion national la Brewes Cup.  

Cand ti-ai venit in fire, dovedeste-ti indemanarea si fa vase din lut, picteaza pe apa sau impleteste coronite de flori. Ne-am gandit sa nu te plictisesti deloc, asa ca iti punem la dispozitie carti vii, dar si carti cu pagini, iarba verde pe care sa pasesti descult si hamace in care sa tragi un pui de somn. Se spune ca o sa ai noroc daca pleci cu un suvenir de la balciul Balkanik Festival asa ca alege ceva deosebit, fie ca-i un tricou sau accesorii din materiale reciclate, dulciuri, ii, bijuterii din alama si multe altele. 

Stim sigur ca te vor incanta surprizele noastre, astfel incat vei posta zeci de poze pe Facebook, dar neaparat cu hashtag-ul #balciurban. Am tras caruta cu paie sa-ti fie la indemana, am incarcat-o cu baloti si-ti punem la dispozitie mustati de tigan si barbi, incat sa-ti reuseasca toate selfie-urile. 

Pentru copii n-am mai gasit tiribombe din rumegus, dar vom incinge cateva jocuri de-or sa plece cu obrajii rosii si cu zambetul larg de incantare dupa ce vor vedea spectacolele cu foc, circul si jongleriile. Doar e balci, nu asa. La zona dedicata celor mici, La harjoneala by Creative Arts, copiii pot experimenta roata olarului, sticlaria, crearea de podoabe tiganesti si pot participa la alte zeci de ateliere in specificul evenimentului. Cei foarte mici sa-si aduca lopatelele si galetusele pentru tarcul cu nisip! 

Ai mancat si te-ai odihnit, deci acum esti gata de dantuit. Shantel & Bucovina Club Orkestar, Kiril Dzajkovski, Django Lassi, ?asi Vorba, Mahala Rai Banda, Kottarashky &The Rain Dogs, plus multi alti artisti invitati vor avea grija ca tu sa te simti foarte bine. 

Asadar, va invitam la un balci cu atmosfera de demult, dar cu accente de inspiratie urbana, in cadrul Balkanik Festival 2014. Ne vedem la primul balci urban din istoria Bucurestiului, intre 12 si 14 septembrie, orele 12:00-23:00, in Gradina Uranus (Str. Uranus nr. 144) din Bucuresti!

Despre balciul urban de la Balkanik Festival: Balciurile de altadata se organizau in marile orase in preajma sarbatorilor, asa ca facem un balci urban in Bucurestiul de azi, cu ocazia inceperii toamnei. Te asteptam cu un targ de mancaruri traditionale romanesti si balkanice, cu gemuri, muraturi, branzeturi, baclavale, rahat turcesc, cataif, castane coapte si amenajam si locul de Haleala unde gasesti mancare mai zdravana (fasole cu ciolan si mamaliga, gulas unguresc, papricas, dar si berbecut la protap, kebap, balik yemek si gozmele turcesti). Poti sa lenevesti in zona de lounge Tea&Coffee, unde poti sa bei un ceai sau o cafea la nisip, in timp ce stai la taifas cu campionii barista ai Romaniei. La Targul de mesteri si handmade te asteptam cu podoabe si decoratiuni create de mestesugari si artizani, iar pe copii ii uimim cu spectacole cu foc, circ si jonglerii. Pe copiii si mai mici ii invitam sa incerce roata olarului, sticlaria sau alte ateliere in ton cu festivalul. Am creat chiar si o zona speciala de selfie. Am tras caruta cu paie sa-ti fie la indemana, am incarcat-o cu baloti si-ti punem la dispozitie mustati de tigan si barbi, sa simti ca esti la Balkanik Festival. Nu-ti ramane decat sa-ti faci zeci de poze si pe cele mai bune sa le urci pe Facebook cu hashtag-ul #balciurban. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri Ateliere pentru parinti Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre