O calatorie imaginara in evul mediu: printese, cavaleri si vrajitoare

/ / Modificat: 2012-11-26
O calatorie imaginara in evul mediu: printese, cavaleri si vrajitoare

O calatorie imaginara in evul mediu: printese, cavaleri si vrajitoare (7-12 ani)

Lector: Monica Neatu
Data: 8 Decembrie 2012
Ora: 11:00
Varsta Minima:  7 ani
Varsta Maxima:  12 ani
Cost:  30 RON
Cost redus (card fidelitate): 25 RON
Locatie:  fundatie, Caimatei 20, etaj 3

Dragi copii ati auzit de indepartatul si misteriosul ev de mijloc? Stiti cum traiau oamenii atunci? Oare de ce cavalerii razboinici si doamnele elegante isi duceau viata in castele fortificate? Cum arata o zi din viata lor, ce jocuri ii amuzau pe cei de varsta voastra si cum le erau impodobite hainele?

Daca aceste intrebari v-au starnit curiozitatea, va invit sa exploram impreuna 1000 de ani de istorie, sa aflam ce datoreaza civilizatia europeana evului mediu si care sunt legendele tesute in jurul acestei epoci. Calatoria noastra imaginara va incepe la curtile marilor seniori, acolo cavaleri viteji, precum Perceval si Tristan, au plecat in cautarea Graalului sau si-au invins adversarii in turniruri. Nu vom uita nici de minunatele doamne care nascoceau jocuri amuzante pentru a-si distra ospetii.

Vom poposi apoi intre zidurile manastirilor pentru a ne desfata privirea cu cele mai frumoase miniaturi medievale, vom descifra, astfel, misterul din spatele multor manuscrise si vom afla cine sunt cei care le elaborau. La final nu vom uita nici de legendele intunecate ale evului mediu si vom incerca sa aflam povestea tragica a vrajitoarelor.

Atelierul se adreseaza tuturor copiilor dornici sa inţeleaga si sa descifreze minunata aventura a oamenilor de-a lungul timplului, fara date si explicaţii complicate, curiozitatea fiind cea care ne va ghida pasii de-a lungul istoriei


Sursa: Fundatia Calea Victoriei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre