NexT Kids, program special pentru copii la Festivalul de Film NexT 2013

/ / Modificat: 2013-03-28
NexT Kids, program special pentru copii la Festivalul de Film NexT 2013

NexT Kids, program special pentru copii la Festivalul de Film NexT 2013


Festivalul International de Film NexT gazduieste pentru cel de-al 4-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu varste intre 4 si 12 ani.  Compus, ca si la cele 3 editii anterioare,  din doua etape: proiectia filmelor si jocurile derivate din temele sau personajele acestora, NexT Kids se va desfasura sambata, 13 aprilie 2013, de la ora 11:00, la cinema Studio.

Anul acesta selectia de filme cuprinde 8 scurtmetraje din Franta, Spania, Portugalia, Rusia, Turcia, Germania si Iran. Micutii spectatori, dar si parintii si bunicii ce-i insotesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri si tehnici de desen, animatie,  montaj, precum si imagini de arhiva, unul dintre filme fiind rezulatatul unui concurs de "Reciclare Creativa" lansat de ARTE.  

Filmele din programul de anul acesta - Simfonia monstrilor, Viata unui creion rosu, Uriasul, Trece trenul, Ginjas, Papusa, Joc de umbre si Rising Hope - campionul - ne povestesc cu ascutita inteligenta, emotie, tandrete si umor despre joaca si prieteni, despre despartiri, desen, competitii, moda si despre cei mai muzicali si grijulii monstri de pe planeta!

Anul asta jocurile care insotesc proiectia de filme au fost pregatite impreuna cu minunati prieteni ai NexT Kids.

Filmminimo, creator si producator de filme cu si pentru copii, au creat un mic atelier de animatie cu omuleti si umbrele lor.

Sambata vor fi alaturi de NexT Kids si prietenii de la Lumea lui Momo, o lume a creativitatii, a imaginatiei si a bucuriei, deschisa tot anul.

Cine a mai fost la NexT Kids stie ca aici va intalni si un musafir patruped, copitat, numai bun de mangaiat, poneiul Piwi! Iar stapanii lui de la Povesti cu cai vor povesti copiilor veniti la Festival despre calarie si hipoterapie, despre alti ponei si  caluti de-ai lor.

Si am lasat la urma, bineinteles, desertul. Special Nadyne va fi prezent la eveniment cu prajituri ca-n filme!   

Iar cei mai buni prieteni, spectatorii sunt invitaţi sa creeze ad-hoc o expozitie cu fotografii de vacanta sau de calatorie, alb- negru, ale bunicilor sau strabunicilor lor. Toti cei care doresc sa contribuie la expozitie sunt asteptati cu fotografiile la cinema Studio, pe 13 aprilie.

Filmele de anul acesta

Ginjas

GINJAS

Ginjas - o productie Portugalia 2011, regia Zepe (José Pedro Cavalheiro) si Humberto Santana – un episod dintr-o serie de animatii alcatuita din 26 de episoade de cate 2 minute in care sunt explorate resursele formale ale desenului si cinematografiei. Personajul principal, Ginjas, un grup de foarte neindemanatice Pasari Mici si o morocanoasa Pasare Mare se pomenesc implicate in diferite incidente si de aici se starneste o joaca cu forme si culori, contururi si fundaluri. il vom vedea pe Ginjas cel cu nasul albastru sacait de o linie curba ce-si schimba constant forma si se metamorfozeaza intr-o succesiune de animale.  


In Simfonia monstrilor

Simfonia_monstrilor

In Simfonia monstrilor, o productie Germania 2012, regia Kiana Naghshineh, veti face cunostinta cu trupa: patru monstri condusi de o fetita mititica.  

Jocuri cu umbre

Jocuri cu umbre este un film din Turcia, regizat de Sinan Sertel. Orice copil isi doreste sa se joace. Unii dintre ei se pot juca oricum. Altii au nevoie de vizita acelui om care face soarele sa straluceasca. si totul se incheie cu un fericit şi jucaus final.

Papusa

Papusa

In Papusa, o producţie din Federatia Rusa, 2012, regia Evgenia Schlegel, vedem aventura unei fetite ajunse in oras. Tentaţii se intalnesc la fiecare pas. Singura, noaptea, in fata ferestrei unui magazin de haine. Nu trece mult timp si iat-o inauntru proband o frumoasa rochie, dar ...

Uriasul

Uriasul

Uriasul este o co-productie Spania - Portugalia, 2012, regia Luis da Matta Almeida si Julio Vanzler. Un urias poarta o fetita in inima sa. Inima sa este ca o mare fereastra de unde fetita descopera si intelege lumea in care traim. Dar intr-o zi va trebui sa plece.

Cu un bagaj de visuri si sperante va incepe sa creeze o lume noua pornind de la ce a moştenit de la tatal ei.

Trece trenul


Trece trenul – o productie Franta, 2012, regia Mickaël Muraz - este un film realizat de ARTE pentru proiectul "Reciclare Creativa", un film ritmat pe muzica celor de la Kletzmer Goy Band.

Povestea creionului rosu


Povestea creionului rosu, un film iranian din 2012 in regia lui Ali- Reza Chitaei e un poem vizual, nici prea abstract, nici prea complicat pentru copii.  

Rising Hope

Rising_Hope

Rising Hope, o productie Germania 2012, in regia lui Milen Vitanov, spune povestea unui calut de curse, cel mai rapid din lume, transformat brusc intr-un invins. Dar cu ajutorul unui nou  prieten - un ogar de vanatoare - isi regaseste speranta.  

Festivalul Intenaţional de Film NexT  este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.

Bilete si abonamente sunt disponibile prin EventBook. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival film copii

Articole recomandate

Citeste si despre