Magie la Festivalul Opera Copiilor 2019

/ / Modificat: 2019-05-31
Magie la Festivalul Opera Copiilor 2019

Opera Comica pentru Copii (OCC) a dat deja startul distractiei pentru toti copiii din Bucuresti! Organizat de Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, Festivalul Opera Copiilor (FOC), o initiativa pentru intreaga familie, s-a bucurat de un public numeros, curios si entuziast, care a participat la numeroasele activitati si jocuri interactive.

Prima zi a celei de-a V-a editii FOC a adus pe scena Grand Arena din cadrul OCC un super eveniment muzical - Gala Cantus Mundi. Sute de copii din corurile Programului National Cantus Mundi au sustinut un concert impresionant dedicat copilariei. Micii spectatori au putut sa isi testeze creativitatea prin diverse jocuri muzicale, sesiunea de karaoke sau cea de improvizatie sonora, coordonata de cantareata de muzica jazz, Irina Sarbu.

Festivalul Opera Copiilor continua pana pe 16 iunie!

Timp de patru weekend-uri pline, Opera Comica pentru Copii ii invita pe cei mici, alaturi de parintii lor, sa se bucure de o multime de activitati cu intrare libera:

  • Gradina cu Jocuri, amenajata cu sute de boardgames-uri, jocuri de strategie sau jocuri de logica
  • Casuta din Copac, una dintre cele mai importante atractii unde cei mici pot participa la recitaluri si lansari de carte sau pot interactiona, pentru 30 de minute, cu Biblioteca Vie, ascultand istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC.
  • Sesiunile de lectura „Vedetele citesc povesti in Copac”, la care Felicia Filip, Marian Ralea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac si multi alti artisti si vedete vor citi micilor vizitatori povestile favorite.

,,Festivalul Opera Copiilor (FOC) implineste cinci ani, iar acest copil minunat al OCC pregateste, an de an, surprize, activitati si spatii de joaca noi. FOC este o poveste a copilariei care se spune in cele trei sali ale Operei Comice pentru Copii – Sala Mare, Sala Mozart si Sala UnderGrant, dar si in alte trei spatii exterioare – Street Stage, Scena din Copac si Grand Arena OCC, un loc extraordinar unde vor avea loc spectacole de toate genurile si unde publicul si artistii de pe scena se vor simti ca intr-o familie.

Dragi copii, veniti la Opera Comica pentru Copii pentru ca este minunat! Intotdeauna am aceasta stare de necuprindere pentru ca nu pot sa exprim prin cuvinte cat de frumos este la OCC. Va invit pe toti sa veniti si sa descoperiti ca vorbele nu au aceeasi putere ca o plimbare in lumea copilariei Operei Comice pentru Copii. La multi ani, FOC! La multi ani tuturor copiilor!”, declara soprana Felicia Filip, Directorul General al Operei Comice pentru Copii.

Tot in cadrul Festivalul Opera Copiilor, cei mici se vor putea distra la: Piscina cu bile, Fun Racing, unde pistele de raliuri in miniatura ii asteapta pe cei impatimiti de automobile, la Aventura Parc, dar si la zona de Water Fight. De asemenea, micutii isi pot dezvolta creativitatea la Atelierele printre nori, organizate la 8 metri inaltime, sau isi pot testa abilitatile de a lucra in echipa in cadrul jocurilor Treasure Hunt sau Escape Room.

Echipa Operei Comice ii invita pe copii si pe adulti deopotriva sa viziteze cele doua expozitii interactive cu acvarii cu pesti exotici si cu fluturi vii. Pe acoperisul OCC, vizitatorii vor putea sa priveasca cerul si stelele cu ajutorul telescoapelor profesionale amplasate cu ocazia festivalului. Simultan activitatilor desfasurate in curtea OCC, pe scenele celor trei sali - Sala Mare, Sala UnderGrant si Salonul Mozart – se vor desfasura cele mai indragite spectacole ale Operei Comice pentru Copii.

Vinerea magica, premiera absoluta la Festivalul Opera Copiilor!

Vineri, 31 mai, ora 19:00, la Grand Arena - spatiu dedicat evenimentelor speciale din cadrul FOC, bucurestenii pot viziona cel mai modern spectacol de magie sustinut de binecunoscutul magician si iluzionist Bogdan Muntean, fost concurent la ,,Romanii au Talent”, desemnat “Cel Mai Bun Magician din tara”. Va asteapta magie si iluzionism, suspans si trucuri captivante, show de lumini si momente pline de mister!

,,Flautul Fermecat” si ,,Eliza, micuta florareasa” va asteapta pe 1 si 2 iunie

Sambata si duminica, la Sala Mare, de la orele 11:00 si 17:00, respectiv 11:00 si 15:00, toti iubitorii OCC sunt invitati la spectacolul de opera ,,Flautul Fermecat”, de W. A. Mozart.

Povestea emotionanta a tanarului print Tamino este transpusa in muzica, dans, decoruri, costume in regia lui Cristian Mihailescu, scenografia Vioricai Petrovici, coregrafia lui Catalin Caracas.

Tot sambata si duminica (de la orele 11:00 si 13:30), cei care doresc sa urmareasca o poveste spusa numai in pasi de dans sunt invitati la spectacolul de balet ,,Eliza, micuta florareasa”, la Sala UnderGrant. Povestea Elizei ne aminteste ca cele mai importante vise sunt acelea care pornesc din inima si ne modeleaza purtarea si gandirea.

Biletele pot fi achizitionate de pe www.bilete.ro.

Despre toate activitatile si surprizele pregatite pentru urmatoarele weekenduri FOC gasiti informatii pe site-ul Operei Comice, www.operacomica.ro, pe conturile de Facebook si de Instagram ale institutiei si evenimentului, precum si in comunicatele viitoare.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. In 2018, Opera Comica pentru Copii a pus in scena 741 de spectacole pentru care s-au vandut 135.000 de bilete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Opera comica pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre