Gustav Klimt si Kunstlerkompanie la Castelul Peles

/ / Modificat: 2012-08-22
Gustav Klimt si Kunstlerkompanie la Castelul Peles

Castelul Peles se constituie in cel mai important depozitar din Romania al creatiei lui Gustav Klimt in cadrul atelierului Künstler-Compagnie. Lucrarile au fost realizate in intervalul 1883-1886, la comanda Regelui Carol I de catre tinerii pictori vienezi Gustav Klimt, Ernst Klimt si Franz Matsch. Künstler-Compagnie a fost un atelier de pictura, activ intre anii 1879-1892, satisfacand comenzi de decoratie a unor edificii private si publice, pe tot cuprinsul Imperiului Austro-ungar si in afara granitelor lui.

Lucrarea consta in ilustrarea a trei programe tematice, destinate decorarii resedintei de la Sinaia, a regelui Romaniei.

Lucrarile aflate si astazi la fata locului se pot grupa in trei categorii distincte: Galeria de stramosi a Castelului Peles, stramosii regelui, din Casa de Hohenzollern; copiile dupa opere de mari maestri si opere originale aflate in Sala de teatru si pe plafonul Scarii de onoare. Toate acestea vor fi expuse incepand cu luna Septembrie in salile de expozitie ale Castelului Peles.

Vizitarea Expozitiei


Expozitia se viziteaza in perioada:


15 septembrie – 15 decembrie 2012

Programul de vizitare


Miercuri: 11:00 – 17:00
Joi – Duminica: 09:15 – 17:00
Ultima intrare la ora 16:15

Tariful de vizitare


Adulti – 6 RON
Card Euro <26 – 1,5 RON
Elevi si studenti – 1,5 RON
Pensionari – 3 RON

Sursa: Castelul Peles

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie

Articole recomandate

Citeste si despre