Festivalul International de Film FUTURE MOVIE Galati, 1 - 5 august 2012

/ / Modificat: 2012-08-01
Festivalul International de Film FUTURE MOVIE Galati, 1 - 5 august 2012

Festivalul International de Film FUTURE MOVIE promoveaza arta cinematografica nationala si internationala, sustine si incurajeaza cineasti cunoscuti sau la inceput de drum, incercand in acelasi timp sa cultive interesul publicului pentru film si arta, in general.

Acest eveniment isi propune sa creeze legaturi intre scolile de film din Romania si cele de peste hotare, realizand schimburi de experienta intre studenti si cei care activeaza deja in domeniu. in acest scop, vor fi organizate intalniri, workshop-uri si simpozioane cu personalitati din lumea cinematografiei.

In cele patru seri de festival va fi prezentata publicului si juriului o selectie de filme, creatii ale unor regizori consacrati sau debutanti si studenti. in cadrul competitiei, exista 4 sectiuni: scurt metraj, lung metraj, documentar si animatie. Juriul va fi format din personalitati remarcabile ale lumii cinematografice – regizori, directori de imagine, scenaristi, actori etc.  In afara competitiei, vor fi prezentate in fiecare seara, in Gradina Publica, productii nationale si internationale de box-office sau premiate la marile festivaluri din lume.

Proiectul sprijina si incurajeaza artistii aflati la inceput de cariera prin organizarea unei competitii pentru studenti sau tineri absolventi ai facultatilor cu profil cinematografic din tara si din strainatate. Competitia va asigura prezentarea creatiilor lor intr-un mediu profesionist, dar si comunicarea cu personalitati importante din lumea filmului. Mai mult, se vor organiza workshop-uri coordonate de invitatii speciali ai festivalului – personalitati din lumea productiei si post-productiei cinematografice – pentru a creste nivelul de profesionalism al tinerilor interesati de regia si productia de film. 

Sursa:

Future Movie Film Festival      

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme copii Film documentar

Articole recomandate

Citeste si despre