Festivalul International al Teatrului de Animatie, Bucuresti 13-23 noiembrie 2014

/ / Modificat: 2014-11-11
Festivalul International al Teatrului de Animatie, Bucuresti 13-23 noiembrie 2014

Festivalul International al Teatrului de Animatie, Bucuresti 13-23 noiembrie 2014

Bucurestiul redevine Capitala Teatrului de Animatie

intre 13 si 23 noiembrie se desfasoara editia a 10-a 

a Festivalului International al Teatrului de Animatie "Spectacole de colectie"

Teatrul Tandarica anunta editia cu numarul 10 a Festivalului International Al Teatrului de Animatie "Spectacole de Colectie", ce va avea loc in perioada 13-23 noiembrie. 

Editia de anul acesta aliniaza peste 60 de evenimente, trupe si profesionisti din 8 tari invitate (Austria, Belgia, China, Croatia, Grecia, Franta, Italia, Spania) si 14 teatre si proiecte independente romanesti (Arad, Alba Iulia, Brasov, Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti) - o propunere echilibrata de spectacole si activitati conexe (workshopuri, conferinte, lansari de carte) adresate atat copiilor cat si adultilor, profesionistilor si iubitorilor de teatru vizual in general.

"Ne-am dorit un festival dialog intre generatii in teatrul vizual", un eveniment care sa ne ajute sa aliniem Romania la tendintele mondiale si, in acelasi timp, sa fim relevanti pentru un public cat mai larg. Am invitat, asadar, atat spectacole clasice, de colectie, cat si trupe si piese cu viziuni si propuneri inovatoare, cu un cuvant greu de spus in discutia despre ce inseamna si ce poate deveni teatrul vizual si teatrul de animatie in lume. Franta, Croatia, Spania, Belgia – tari care dau directia pe scena internationala a teatrului vizual - vor fi prezente toamna aceasta, cu trupe si specialisti, la Bucuresti. Vrem ca acest Festival sa fie un reper pentru drumul dificil dar absolut necesar pe care il are de parcurs teatrul vizual si de animatie romanesc” declara Calin Mocanu, directorul Teatrului de Animatie tandarica, Presedinte ASSITEJ Romania si UNIMA Romania.

Festivalul are, ca de obicei, trei sectiuni distincte - spectacole si workshop-uri pentru copii si public tanar, spectacole pentru adulti, respectiv un segment teoretic (conferinte, lansari de carte, workshop-uri pentru profesionistii din domeniul teatrului vizual si de animatie) si atrage anual aproximativ 8500 de spectatori. Ca in fiecare an, Festivalul isi deschide portile si catre proiecte independente, in program fiind incluse patru astfel de spectacole. 

Spectacolele clasice, de referinta, dar mai ales propunerile curajoase care, prin temele abordate si prin mijloacele de expresie utilizate, aduc teatrul de animatie in contemporaneitate, sunt doar cateva motive pentru care bucurestenii – copii, amatori de teatru sau arte vizuale si specialisti in domeniu – trebuie sa-si puna in programul perioadei 13-23 noiembrie cel putin o vizita la Festivalul International al Teatrului de Animatie “Spectacole de colectie”. 

Programul complet disponibil pe site-ul teatrului Tandarica (www.teatrultandarica.ro). 

Festivalul International al Teatrului de Animatie „Spectacole de colectie” 2014 se bucura de sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al Ministerului Culturii si se desfasoara sub egida UNIMA Romania si ASSITEJ Romania. Dupa cele noua editii desfasurate pana acum,  care insumat peste 500 de spectacole, 20 de tari invitate si peste 50.000 de spectatori, Festivalul International al teaturlui de Animatie este deja un eveniment traditional pe agenda culturala a Bucurestiului. Mai multe informatii despre editiile trecute ale Festivalului International al Teatrului de Animatie puteti gasi pe pagina web a Teatrului de Animatie tandarica, sectiunea Festivaluri. 

Teatrul Tandarica este un reper pentru teatrul de animatie romanesc. Fondat in 1945, cu o strategie repertoriala consolidata in timp si un portofoliu de titluri din literatura romaneasca si universala care nu mai au nevoie de nicio introducere (Pinocchio, Cenusareasa, Capra cu trei iezi, Punguta cu doi bani, Pacala, Cei trei purcelusi, Lampa lui Alladin, Motanul incaltat etc), Teatrul tandarica urmareste, in permanenta, sa alinieze teatrul de animatie si teatrul vizual din Romania la tendintele mondiale. 

Teatrul se implica, astfel, constant, in initiative care au rolul de a promova si de a creste calitatea teatrului romanesc vizual si de animatie: programe pentru artisti debutanti, proiectul Studio Animart (unde se joaca adaptari libere dupa opere clasice: Faust, Candid, Play Shakespeare, Golem sau Galaxia Svejk) si deja consacratele festivaluri internationale - Festivalul de vara "Teatru, strada si copil" (ajuns la cea de-a treia editie), respectiv Festivalul International al Teatrului de Animatie.

Mai multe despre Teatrul de Animatie Tandrarica pe www.teatrultandarica.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre