Despre ingeri si alte fapturi ale cerului

/ / Modificat: 2014-02-07
Despre ingeri si alte fapturi ale cerului

Despre ingeri si alte fapturi ale cerului

Proiectul


Proiectul are drept scop Educatia Artistica pentru Patrimoniu si vine ca o continuare a proiectelor precedente dedicate copiilor sectorului 4 ce viziteaza atelierele de pictura ale Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu".

Timp de o saptamana grupul tinta va frecventa cursurile in cadrul carora profesorul de Belle-Arte de la Academia de Arte din Lecce, Italia –Mario Calcagnile va tine un curs deschis de pictura. Ca urmare a amplului material adunat in cadrul vizitelor de documentare la siturile UNESCO din Bucovina – Voronet , Moldovita, Sucevita, Gura Humorului, Arbore  (in cadrul proiectului Albastrul poate fi de Voronet), Profesorul Mario Calcagnile va tine un curs de pictura bazat pe traditia scolii italiene, cea care a influentat  pictura manastirilor din Nordul Moldovei (Manastirile din Bucovina).

Atelierele


Atelierele se vor desfasura in 2 etape – prima va fi explorarea expresiei artistice a geniului medieval  in pictura bisericeasca romaneasca – curs teoretic insotit de proiectii video, dupa care se vor tine orele practice in care elevii vor avea sansa sa experimenteze tehnici diverse  practicate in pictura bisericeasca medievala.

Se vor tine 4 ateliere de pictura cu gesso- imitatie tehnica "fresco" si 4 ateliere bazate pe tehnica picturii bisericesti pe suport de lemn (cu pene si tratament special).

Expozitia finala


In data de 11 Februarie,  Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" va gazdui  expozitia  aniversara Mario Calcagnile – 50 de ani de activitate artistica. In cadrul acestei expozitii aniversare vor fi expuse si lucrarile copiilor participanti in proiect. Puntile dialogului cultural vor fi  consolidate de Ingeri, Hieruvimi si Serafimi coborati din fresca albastrului de Voronet.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii Expozitii copii

Articole recomandate

Citeste si despre