Cum sa selectezi evenimentele cu adevarat importante pentru copilul tau?

/ / Modificat: 2018-08-20
Cum sa selectezi evenimentele cu adevarat importante pentru copilul tau?

Lunile verii sunt adesea supraaglomerate cu evenimente de tot felul si numeroase oportunitati de distractie pentru cei mici si mari deopotriva. In mijlocul tuturor acestor alegeri, cum reusim sa selectam evenimentele care sunt cu adevarat importante pentru noi si familia noastra? Este important sa recunoastem si sa ne selectam cu atentie evenimentele pentru care merita sa apasam butonul de „Going”, in special daca ele sunt destinate copiilor. Astfel, invatam sa ne investim timpul in lucrurile care pot aduce un beneficiu real de dezvoltare pentru copiii nostri.

evenimente-pentru-copii

Alegeti evenimente care au o perioada lunga de desfasurare

Evenimentele de tipul expozitiilor, colectiilor noi sau a zonelor special amenajate pe o perioada indelungata de vreme (ex. cateva saptamani, cateva luni) nu mai creaza presiune in programul dumneavoastra. Puteti decide oricand daca vizitati sau nu locatia respectiva, fara sa le generati celor mici asteptari. De asemenea, evenimentele desfasurate pe astfel de perioade va confera ragazul de a asculta mai multe pareri de la vizitatori inainte de a lua hotararea de a participa cu familia.

Evenimentele trebuie sa va ofere ceva in plus la finalul zilei

In general, oamenii participa la orice fel de adunare organizata cu scopul de a iesi mai castigati la final. Fie ca este vorba de o stare de spirit mai buna, o senzatie de relaxare, imbogatirea unor cunostinte, trairea unei experiente noi sau pur si simplu, intalnirea unor oameni placuti, este important ca evenimentele la care participati sa contribuie la dezvoltarea dumneavoastra. Atunci cand vorbim despre copii insa, aceasta dezvoltare capata alte valente. Pentru cei mici, cele mai bune activitati sunt cele care ii ajuta sa dobandeasca noi abilitati, sa isi faca prieteni sau care le intregesc cultura generala.

Evenimente de interes pentru intreaga familie

Timpul petrecut in familie este, in esenta, timpul pe care fiecare membru al familiei il investeste intr-o activitate comuna. Suna foarte bine, insa adesea devine foarte dificil sa „multumesti pe toata lumea”, in special atunci cand avem de-a face cu copii de varste diferite, la distante de mai mult de 2-3 ani intre ei. Asadar, un alt factor important de filtrare al evenimentelor familiei este acela de a gasi subiecte comune de discutie, care sa contribuie cu adevarat la dezvoltarea tuturor membrilor (acel „ceva in plus” despre care vorbeam mai sus).

Propunerea noastra

Anul acesta, AFI Cotroceni se remarca ca fiind primul mall din Romania care gazduieste o expozitie culturala, cu un potential educativ (si distractiv) enorm pentru cei mici... dar si parintii lor. Pana pe 15 septembrie, va invitam sa vizitati expozitia „Masinariile lui Leonardo da Vinci – Inventiile unui geniu al Renasterii” din Bucuresti, la AFI Cotroceni, unde intrarea este libera pentru toti membrii familiei.

afi-expozitie-davinci

Expozitia include cele mai importante inventii ale lui Leonardo da Vinci, un geniu vizionar recunoscut in intreaga lume. Printre cele 44 de masinarii inventate si proiectate de acesta, se vor numara si cateva dintre recordurile sale, si anume: prima bicicleta, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid. In plus, 15 dintre exponate sunt interactive, ceea ce va face experienta vizitatorilor cu atat mai interesanta.

Mai multe detalii despre expozitie sunt disponibile pe www.aficotroceni.ro sau pe pagina de Facebook AFI Cotroceni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente in bucuresti Evenimente 2018

Articole recomandate

Citeste si despre